Kína nagyon vevő az európai filmekre, ebben még az USA-t is megelőzi

Az Európai Audiovizuális Obszervatórium szerint Kína megelőzte Észak-Amerikát az európai filmek exportpiacában, írja a Variety.

A kutatás eredményei alapján az európai filmek Kínából származó bevétele 37%-ot tett ki. Ugyanakkor 2017-ben 29 millióról 27 millióra csökkent az európai filmek jegyeladása Amerikában. A latin-amerikai exportpiac 27%-ot tesz ki az európai filmek tekintetében.

Valerian Luc Besson
A Valerian És Az Ezer Bolygó Városa Sztárjai, Háttérben Luc Besson / Fotó: Bnp Paribas

Úgy tűnik tehát, hogy Kína válhat az európai filmek legnagyobb exportpiacává, amelynek az is oka, hogy az USA-ban csökken az európai filmek iránti kereslet.

Belépés a felső osztályba – Kína elitje szerint az etikettóra a kulcs

Ki ne szeretné gyermekének a legjobbat? Főleg Kínában, ahol sokáig az egykepolitika miatt csak egy gyereket vállalhattak a szülők. A törvény azóta enyhült, de Kína elitje, valamint azok, akik megtehetik, az etikett óráktól várják a csodák, hogy utódjuk a lehető legmagasabb színvonalat érje el, minden tekintetben.

Ez annak ellenére van így, hogy Kína csak korlátozott számban engedi be az európai filmeket saját mozijaiba – évente 30 új alkotást –, így az európai művek túlnyomó többségének ez nem reális piac még.

Az európai filmek számára továbbra is az Egyesült-Államok jelenti a legnagyobb felvevőpiacot, hiszen bevételeik 41%-a származik tőlük.

A Luc Besson rendezte Valerian és az ezer bolygó városa című film volt az az európai mű, amely a legtöbb megjelenési lehetőséget kapta világszerte.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk