Az Euróvízió eredményeit érvénytelenítették, Pápai Joci pontszámait újraszámolták

Közleményben számolt be az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége, hogy emberi hiba miatt újraszámolták az Euróvízió pontjait.

A fehérorosz zsűrit fel kellett függeszteni, amiért idő előtt bejelentették az első elődöntőre vonatkozó pontjaikat. Magyar viszonylat ez azért fontos, mert ebben indult és esett ki a magyar versenyző, Pápai Joci.

16836352 1026788 7808b0a42ed032f1737636ceb46c3ebc wm

Az Euróvízió szervezői ezt követően olyan listát generáltak, “ami azon országok szavazási eredményein alapul, amelyek egy tömbben vannak Fehéroroszországgal, hasonló szavazási mintákat szoktak adni.”

A palesztin női művészek bojkottálják Madonna Eurovíziós fellépést

Olyan művészek, mint Lorde vagy Lauryn Hill sem lépnek fel Izraelben, hogy így támogassák a palesztin emberi jogokat. Az Institute for Middle East Understanding nyílt levelet tett közzé, amelyet 58 palesztin női művész aláírásával láttak el, amelyben arra ösztönzik Madonnát, hogy ne lépjen fel a május 15 és 18 között Izraelben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalversenyen, derült ki a cikkéből.

Az Eurovízió hivatalos honlapján hozták nyilvánosságra a javított zsűripontokat. Itt ugyan elismerik az emberi hibát, ám megjegyzik, nem befolyásolta a 41 ország telefonos szavazásait.

A holland Duncan Laurence nyerte a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivált

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében Svédország, Hollandia és Észak-Macedónia versenyzői mérték össze tehetségüket. Add or download the song to your own playlist: https://Eurovision.lnk.to/ESC2019ID Tamara Todevska represented North Macedonia at the Grand Final of the 2019 Eurovision Song Contest with the song Proud.

Ennek következtében Pápai Joci eredményén nem javított az újraszámlálás. Továbbá az Euróvíziós Dalfesztivál döntő győztesének kilétét sem befolyásolja.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból