Evan Rachel Wood Phoenix Rising címmel bemutat egy dokumentumfilmet, amely arról a döntéséről szól, hogy megnevezte Marilyn Mansont, mint bántalmazóját.

Evan Rachel Wood dokumentumfilmben mutatja be, miért döntött úgy, felszólal bántalmazója ellen

Evan Rachel Wood a Phoenix Risinget úgy jellemezte, mint

egy dokumentumfilm, amely az életem, a karrierem, a családom aspektusait, a #ThePhoenixAct átmenetét, és végül azt a döntést tárja fel, hogy nyilvánosan megnevezzem a bántalmazómat

– írta a színésznő egy Instagram-bejegyzésében.

Amy Berg dokumentumfilmes által rendezett kétrészes dokumentumfilm első felét az idei Sundance Filmfesztiválon, virtuálisan mutatják be, teljes egészében pedig később, tavasszal lesz látható az HBO-n, írja a Dazeddigital.

Több nő is hasonló bűntettekkel vádolja Marilyn Mansont

2019-ben Wood megalkotta a Phoenix Act nevű törvényt, amely három évről öt évre hosszabbította meg a családon belüli erőszak elévülési idejét, amelyet abban az évben el is fogadtak Kaliforniában. 2021 februárjában Wood nyilatkozatot tett közzé a közösségi médiában, amelyben egykori partnerét, Mansont évekig tartó erőszakkal vádolta. „A bántalmazóm neve Brian Warner, akit a világ Marilyn Mansonként ismer” – írta a színésznő, azt állítva, hogy „évekig borzalmasan bántalmazott engem”.

Négy másik nő is felszólalt, hasonló bántalmazással vádolják Mansont. A vádak között szerepel erőszak és zaklatás, szexuális és verbális zaklatás, valamint hogy Manson partnereit kábítószer-fogyasztásra kényszerítette. A BBC News szerint mind a négy nő azt állítja, hogy még mindig poszttraumás stressz szindrómában szenved.

Manson tagadta a vádakat, de kiadója, ügynöke, menedzsere és publicistája is ejtette őt a hírek után. Művészek, köztük Phoebe Bridgers és Manson korábbi munkatársai, mint például Trent Reznor, szintén erős kritikával illették a zenészt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet