Az Exatlon Hungary játékhetei leginkább egy őrült hullámvasúthoz hasonlíthatók, a csapategység hol a Bajnokoknál tűnik megbonthatatlannak, hol a Kihívóknál.

A Bajnokok legtragikusabb hete

A több mint egy hete lábadozó Szabó Franciska és játékostársai számára, függetlenül a paradicsomi környezettől, a mindennapos fizikai megmérettetések mellett mentálisan is hatalmas kihívást jelent az Exatlon Hungary, hónapokon keresztül távol a szeretteiktől, családjuktól, gyakorlatilag a Föld másik oldalán. A pihentető villa kényelmét hétről-hétre csupán az egyik csapat élvezheti az embertpróbáló futamok után, ugyanis a rosszabbul teljesítő válogatott tábori körülmények között kénytelen felkészülni a következő nap megmérettetéseire. Az elmúlt napokban a Kihívók elnyerték a villát a Bajnokok csapatától.

Szabo Franciska Kiesett Bajnokok Exatlon Hungary Szabo Franciska Serules
Szabó Franciska Távozását Palik László Lesújtva Jelentette Be / Fotó: Tv2

A tét minden héten nagy tehát, ugyanis, ha a futamokon egyéni versenyzőként valaki nem a maximumot hozza ki magából – vagy, ha a maximum éppenséggel nem üti meg a mércét, mint ahogyan az Lencsés Lucsa esetéből is kiderült –, annak következményeit a csapat szenvedi meg. Az egyéni rossz teljesítmény továbbá a párbajozás esélyét is növeli, ami a játékból való kiesést jelentheti a hét végi összecsapáson. Amikor egy kulcs játékos kénytelen távozni a műsorból, az csapatintegritásra is rányomja a bélyegét.

Március első hetében a Bajnokoktól Szarka Ákos volt kénytelen búcsút venni. A street workout bajnok Ákost a férfipárbaj során Móricz Dániel magyar bajnok országúti kerékpáros ejtette ki.

Az élsportolókból álló Bajnokok csapatától már több hétnyi játék során láthattuk a tendenciát, hogy egy bukás után sokszoros erővel képesek újra pályára állni. Szarka Ákos távozása óta azonban mintha a feszültségek kezdenének felülkerekedni a versenyzőkön. Az Ákossal való kapcsolatát a férfi távozása előtt elmélyítő Szabó Franciska, cselgáncs Európa-bajnok majdnem két hete sérült meg a lábán.

Kapcsolódó cikk

Az Exatlon Hungary máricus 10-i adásában sajnos világossá válik, hogy Franciska nem folytathatja tovább aversenyt, és haza kell utaznia Magyarországra. A műsor egyik legkedveltebb szereplőjének számító bajnok lány balesete nem csak csapattársait, de a Kihívókat is megviselte.

Szabó Franciska összeomlott, és vele borult a csapat is

Szabó Franciska teljes erőbedobással a gyógyulásra koncentrált, és úgy tűnt, a lába már mankó nélkül is bírja a terhelést. A műsor orvosszakértői azonban úgy látják, nem megfelelő tempóban gyógyul, így 53 versenynap után számára ma véget ér a játék.

A tét a ma esti adás során nem kisebb, mint a magyarországi szerettekkel való videóhívás lehetősége, közel két és fél hónapnyi elzártság után. Szabó Franciska a sérülést megelőzően a tabella élén állt pontszámait és teljesítményét tekintve, és a lesújtó hír hallatán, hogy számára a verseny ilyen módon ér véget, teljesen összeomlott.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet