Véget ért Tóth Janka számára az Exatlon Hungary 3. évada. A versenyző betegsége körül akkora a titkolózás, hogy sokak szerint koronavírusos lett.

Koronvírus miatt nem térhetett vissza Tóth Janka?

Tóth Janka, az Exatlon Hungary Bajnok csapat tagja hosszú ideje betegeskedett már, de egyszer sem beszéltek arról a műsorban, hogy pontosan mi a baja. Mi több, a versenyzők között is feltűnően nagy volt a csend a témában. Hiába, azt még egy reality műsorban sem lehet hitelesen megjátszani, hogy nem tudunk semmit olyasmiről, amit pontosan tudunk.

Sokan úgy gondolják, a betegség koronavírus-fertőzés lehet.

Toth Janka Exatlon Hungary Koronavirusos Hazakuldtek
Tóth Jankának Véget Ért Az Exatlon Hungary 3. Évada / Fotó: Tv2

Eddig bármelyik évadban bármelyik versenyző megsérült vagy megbetegedett, másnap már mindenki tudta, mi baja van. A 2. évadban Tóth Dávid először csak megfázott, gondolták, ám kiderült, hogy egy sokkal komolyabb kórt, a trópusi váltólázat kapta el. Mégis mindig téma volt a műsorban.

Szabó Franciska esete: a Bajnok csúnyán esett az egyik pályán, és hosszú ideig csak mankóval tudott járni. Végül az orvosok megállapították, hogy a szalagjai súlyosan sérültek, ezért nem folytathatta a versenyt. Minden nap téma volt a műsorban.

Ha igaz, hogyan juthatott be a Covid-19 az Exatlon Hungary műsorába?

Palik László meglátogatta a magánklinikán, és már az orvosi döntést közölte vele, hogy nem folytathatja a versenyt. Természetesen ez a bejelentés kicsit sem érte váratlanul Jankát, legalábbis az arca nem erről árulkodott. Úgy tűnt, mintha már régen tudta, hogy nem engedik vissza a társaihoz a meg nem magyarázott betegsége miatt. Pedig Janka egy elég érzelmes ember, többször is láttuk már sírni a műsorban. Épp ennek okán furcsa, hogy ha tényleg csak akkor tudta volna meg, akkor zokogásban tört volna ki, és borult volna Palik László nyakába, de nem így történt.

Kapcsolódó cikk

Mindazonáltal a többiektől való búcsúzkodás, pontosabbban annak hiánya is felvet néhány kérdést. Nyilvánvalóan egy koronavírus-fertőzöttet nem engedne a stáb a többi versenyző közelébe.  

Az is érdekes kérdés, hogyan juthatott be a Covid-19. Továbbá annak ellenére, hogy “aznap közölték az orvosok, Janka nem mehet tovább, máris új versenyzővel pótolták. Az Európa-bajnok-ugróköteles Kurtán Adélt láthatják a nézők a képernyőkön Janka helyett.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Tóth Janka (@janka_toth_vivas) által megosztott bejegyzés

A fenti videót Janka exatlonos Instagram-oldalának kezelője tette közzé, amely a Bajnok csapat egyik legagilisebb tagjának legszebb pillanatait idézi fel.

Kiszűrni a koronavírust az Exatlon Hungary műsorából

A koronavírus-járvány miatt már az Exatlon Hungary tavalyi szériájában is fokozott biztonsági intézkedéseket kellett bevezetni. A 3. évad előtt óriási előkészületek zajlottak, hogy a műsor az eddig megszokott színvonalon és minőségben kerülhessen a televízióba. Palik László a Dominikai Köztársaságba való indulása előtt beszélt arról, hogy hogyan akarják kiszorítani a vírust a forgatási területről.

Mint mondta Palik, a versenyzőkre – és a stábtagokra is – felkészült, profi, nemzetközi orvosi csapat vigyáz, minden kérdéses helyzetben az ő utasításaikat követik a kollégák. Ők látják el a sérüléseket, és minden felmerülő betegséget is kezelnek majd. Az Exatlon versenyzői a mostani évadban is elzárt területen tartózkodnak, kizárólag a stáb tagjaival találkoznak. 

A tavaszi vírushelyzet alatti forgatási tapasztalatokat beépítve készül a sport-reality legújabb évada a legnagyobb körültekintéssel és az aktuális előírásokat betartva

– tette hozzá Palik László.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk