Az Exatlon Hungary hétről-hétre alakuló forgatókönyvének legfontosabb csapatversenye, a végjáték borzalmas tragégiába fulladt.

Medenceparti kényeztetés

A tabella alapján az elmúlt hét legmagasabb pontszámmal rendelkező játékosai a Bajnokok csapatában Somhegyi Krisztián, a Kihívóknál pedig Herczeg-Kis Bálint. A végjáték eredménye határozza meg, hogy a párbajon melyik csapat férfi játékosai közt kerül sor a nagy megmérettetésre. A legalacsonyabb pontszámmal redelkező játékosok Kővári Viktor és Szabó Benő a Kihívóknál, míg a Bajnokoknál Virág András és Szarka Ákos. A délelőttök mind a táborban mind a villában a lelki felfrissülésről szólnak. A hatalmas fizikai és mentális terhelés, aminek az Exatlon Hungary játékosai ki vannak téve, ilyenkor kerülnek feloldásra.

Exatlon Hungary Bajnokok Bajnok Lanyok
A Bajnok Lányok Tánccal És Reggeli Masszázzsal Kedveskedtek A Fiúknak / Fotó: Tv2

A Bajnok lányok extrém kényeztetéssel ébresztették a csapat fiú tagjait. Medenceparti láb- és arcmasszázzsal és gyümölcsökből álló tízóraival fogadták a korábban a hölgyeknek reggelivel kedveskedő sportolókat. Az apró gesztusok, mint az egyenhajpánt és a fiúk edzése közben a későbbi szurkoláshoz gyűjtött csörgő termések egyre jobban összekovácsolják a Bajnokokat. Ujvári Izabella és Lencsés Luca is pillanatok alatt teljesértékű csapattagokként érezhették magukat.

A Kihívóknál mindeközben a korábban kifakadó Buzás Dorottya és Szabó Benő közti feszültség oldását Herczeg-Kis Bálint és Kőnig Anna igyekeztek oldani mediátori szerepben. Az újonnan érkező versenyzők, Ferenc Vivien, Farkas Zsófi, Szente Gréta és Wald Ákos is észrevették, hogy Dórinak extra pozitív megerősítésre lesz szüksége az esti végjáték során. Biztatásul friss szurkolói skandálást találtak ki, tehát összetartás tekintetében a Kihívók is erős egységben vágtak neki a végjáték futamainak.

Tragikus végjáték: Szabó Franciska sérülése

Az Exatlon Hungary 9. hetében, a végjáték második futamán Buzás Dorottya és Szabó Franciska futottak, azonban a medencés akadály előtt Franciska megbotlott és többszörös csavarodást érzékelt a bal bokáján.

Szabo Franciska Serules Mentoauto Exatlon Hungary
Szabó Franciska Sérülése Miatt Mentőautóban Végezte / Fotó: Tv2

Először az ijedtségtől ordított, hiszen az ezidáig sértetlen lába sérült meg roppanások közepette. Összecsuklott, és az riadalmat követően kezdte csak el érzékelni az erős fájdalmat. A játékost nyolc medikus segítő vitte el hordágyon a mentőautóig. A Bajnokok Ujvári Izabellát választották a helyettesítő futamra, a mérkőzést azonban Dóri nyerte.

Kapcsolódó cikk

A kikötő fantázianevű pályán a balesetig és egy darabig azt követően is szoros küzdelemben ugyan, de a Bajnokok vezettek. A Kihívók végül hamar behozták a lemaradást. A heti eredmények alapján az előnyt és a jokert a bajnokok birtokolták, és Franciska kiesésével fel is kellett használniuk mindkét könnyítést. A kék csapat eddig leggyengébben teljesítő lány játkosa, az újonnan érkező Farkas Zsófi ezúttal sem szerezett egyetlen pontot sem, ami a későbbiekben további feszültségekhez vezethet. A végeremény Bálint és Andris küzdelmével 10-7 lett, a Bajnokok javára. A villába való visszatéréskor Franciska a kanapén fekve meghatottan vette tudomásul, hogy csapatuk győzött.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet