Az Exatlon Hungary egyesített magyar csapatának versenyzői a 64. és 65. adásban a világklasszisnak számító mexikói exatlonistákkal mérhetik össze erejüket.

A magyar exatlonisták legjobbjai

A Bajnokok csapatából Somhegyi Krisztián és a csapathoz mindössze egy nappal ezelőtt csatlakozó magyar-bajnok ugróköteles Kurtán Adél lett a négy szerencsés kiválasztott, akik a mexikói exatlonistákkal versenyezhetnek.

Kurtán Adél versenybe küldésére azért esett a csapattagok választása, mert a magyar verseny tekintetében a Nemzetek Csatája égisze alatt megvívott futamoknak nincs jelentősége, hatalmas előnyt jelent azonban, ha a legújabb csapattag minél előbb pályarutint szerez. A Kihívók Kőnig Annát, Buzás Dorottyát, Herczeg-Kis Bálintot és Wald Ákost küldték csatába.

Magyar Exatlonistak Nemzetek Viadala Exatlon Hungary Kihivok Bajnokok
A Magyar Exatlonisták Bevonulása A Nemzetek Viadalára / Fotó: Tv2

A versenybe indulás előtt Palik László és a mexikói műsorvezető barátságosan köszöntötték egymást, és sok sikert kívának az ellenfél csapatainak. A magyar versenyzők rendkívüli megtiszteltetésnek veszik, hogy a mexikói exatlonistákkal mérhetik össze erőnlétüket és ügyességüket.

1 - 5. futamok

Az első futamon a magyar Kihívók legjobbja, Herczeg-Kis Bálint mérettetett meg Javier Marquez ellen, és magabiztos-dinamikus fölénnyel húzta be az első pontot a magyar exatlonisták számára. A Nemzetek Csatájának híre mindenkit feldobott, de talán Buzás Dorottya volt az egyik leglelkesebb és leghálásabb a lehetőségért.

Magyar Exatlonistak Mexikoi Exatlonistak Nemzetek Viadala Magyar Gyozelem Kihivok Bajnokok Exatlon Hungary
A Nemzetek Csatáján Győzedelmeskedő Magyar Exatlonista Csapat / Fotó: Tv2

Dóri a második futamon Evelyn Guijarróval futott. Az ügyességi feladatig fej-fej melett küzdött a zöld-fehér-piros és a piros-fehér-zöld exatlonista, Guijjaronak azonban hajszál híján, de előbb sikerült célba gurítani a második labdáját. A harmadik kör Somhegyi Krisztián és Patricio Araujo, azaz Pato, a 33 éves futballista és a 2019-es Exatlon Mexico döntősének csatájáról szólt. Krisztián villámgyorsan futott a pályán, és szinte végig fölénnyel vezetett, majd visszavette a vezetést a magyar csapat számára.

Kapcsolódó cikk

A negyedik körben 2:1 állásnál Kőnig Anna és Casandra Ascencio futama következett. A küzdelmet szinte végig Anna vezette egy lépés fölénnyel, és a “három a magyar igazság” jegyében be is hozta a harmadik pontot a magyar exatloistáknak. A futam után Gelencsér Timi és Kőnig Anna örömüvöltésben törtek ki.

Wald Ákos Heliud Pulidóval küzdött meg elsőként a mexikói exatlonisták közül. A hazájában csak Feketepárducként emlegetett Pulido a 2020-as Exatlon Mexico győztese volt. Ákosnak minden oka megvolt tehát, hogy izgatottan álljon a csata elébe. A labda görgető akadálynál Pulidónak vissza kellett fordulnia, és ezt az előnyt Ákos ki is használta, az ügyességi feladat során mégis a mexikói versenyző gurította be előbb mindkét labdáját.

6 - 10. futamok

Mati Álvarez lett Kurtán Adél első ellenfele a Nemzetek Csatája összecsapáson. Álvarez a 2020-as mexikói műsor győzteseként hatalmas előnnyel indult a kezdő exatlonistának számító Adéllal szemben, és 3:3-ra egyenlített. Somhegyi Krisztián második futásán Javier Marquezt kapta ellenfeléül, és rendkívüli erővel vette vissza a vezetést, 4:3-ra.

Magyar Exatlonistak Nemzetek Csataja Exatlon
A Magyar Csapat Kocsis Lilkó Nélkül Szurkolt / Fotó: Tv2

Casandra Ascencio ezúttal Buzás Dorottya ellenfeléül szegődött, és bár szinte hajszálpontosan ugyanolyan tempóban vitték az akadályokat, az ügyességi feladatnál Dóri győzedelmeskedett. Wald Ákos és Patricio Aaraujo futamán Ákos megcselekedte, amit megkövetelt a haza, és beváltotta Gelencsér Timinek tett ígéretét, ezúttal pontot szerzett a magyar exatlonistáknak.

Kapcsolódó cikk

6:3 az állás, amikor Kőnig Anna és Mati Álvarez összecsapnak, és Mexikó ezúttal pontot szerez. Feltűnhet a nézők számára, hogy Kocsis Lilkó nincs a magyar csapat szurkolói között.

Fölényes magyar győzelem

A 11 – 16. futamok során Herczeg-Kis Bálint és Heliud Pulido összecsapását Bálint nyerte, Kurtán Adél és Evelyn Guijjaro futamán a mexikói versenyző, míg Wald Ákos és Javier Marquez mérkőzésén Ákos szerzett pontot. Buzás Dorottya az idáig verhetetlennek számító Mati Álvarez elleni küzdelemben újabb pontot hozott, Somhegyi Krisztián azonban a három futásából most először maradt alul Heliud Pulidóval szemben.

Az utolsó küzdelem Kőnig Annáé és Evelyn Guijjaróé volt, és Anna dicsőséges győzelmi pontot hozott a magyar exatlonistáknak. 10:6-ra győzött a magyar csapat.

Virág András a pénteki visszavágón futhat majd, hiszen Somhegyi Krisztián átadta számára a lehetőséget. Meggyőződése, hogy Andrisnak nem mint tartalék, hanem mint első számú játékos, szintén ott a helye a magyar válogatott csapatban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet