Excentrikus esküvői ruhák – Kizárólag bevállalósaknak!

Dilara Findikoglu  a progresszív esküvői irányvonalat meleg, heteró és queer pároknak tervezte. Na, meg az olyan egyedülállóknak, akik szívesen demonstrálnak egyfajta önszeretet!

A Londonban alkotó tervezőnő, Dilara Findikoglu nem szokványos utat jár be a divat világában. Most az esküvői szezonra készülve ő is megálmodta, milyen lehetne a nagy nap. Nos, ha megnézzük a képeket és a videót, az biztos, hogy messzebb nem is eshetett volna a hagyományostól.

A török tervezőnő mindig is szívesen nyúlt sötét esztétikájához. Esküvői ruhái esetében is így tett.

Leszámolt a szűzies fehér mítoszával, és helyette excentrikus ruhákat tervezett. Findikoglu ezt ekképpen fogalmazza meg:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Nem volt még olyan márka, amelyik az esküvői ruha tervezésénél figyelembe vette volna az azonos neműek házasságát. Ezen akartam változtatni, a múltban nagyon korlátoltak voltak az esküvői tradíciók, és én befogadóbb akartam lenni.    [/perfectpullquote]

A Die For Love (Meghalni a szerelemért) elnevezésű esküvői kollekció igazán normagyilkosnak számít: nem csak a heteroszexuális pároknak szól, hanem a melegeknek és leszbikusoknak, sőt, az egyedülálló nőknek is. Hogy miért?

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Modern világunkban gyakran figyelmen kívül hagyjuk az önmagunk iránti szeretetet. A különböző típusú emberekkel szemben elfogadónak lenni számomra létfontosságú, ha modelleket keresek vagy tervezek   [/perfectpullquote]

– mondja Dilara Findikoglu.

 

A kollekciót olyan igazi párok mutatták be, mint a drag sztár Harry Charlesworth és Scott Sussman, azaz Sussi. Az egyedülálló nő szerepében pedig Saffiyah Khan művész és aktivista látható. A képeket Casper Sejersen készítette, a stylist pedig az Another Man-től Ellie Grace Cumming volt. A fotókat az 1900-as évek elejének leszbikus és meleg párjairól készült fényképek inspirálták.

Die for Love

Filmmaker and NOWNESS’s creative director Bunny Kinney steps behind the camera in this candid portrait of queer love and radical couture, joining forces with…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból