Ez a 19 éves modell hódította meg a Párizsi Divathét kifutóit

Alexis Sundman nem az a szelfizgetős fajta. Bár még csak 19 éves, és így az Instagram-generáció teljes jogú tagja, nem szerette, ha fotózgatták. Egészen addig, amíg ez nem lett a munkája szerves része. A modellkedésen kívül pedig fontos társadalmi ügyekért száll síkra.

“Régebben nagyon tartózkodó és félénk ember voltam. Utáltam fotózgatni magam, és mindig én voltam az, aki csendben üldögélt a sarokban” – mondja Alexis Sundman. Majd hozzáteszi: “Egyáltalán nem szerettem, ha rám irányult a figyelem.”

Ilyen előzmények után kész csoda, hogy most maga a nagy tekintélyű Vogue cikkez róla. Nos, úgy tűnik, sok víz le tud folyni a Dunán egyetlen év alatt is. Alexis Sundman a Chloé 2018-as ready-to-wear divatbemutatóján debütált, azóta pedig az Off-White-tal, a Rodarte-val és a Guccival is dolgozott már együtt. Határozottan reflektorfénybe került tehát. A Párizsi Divathét pedig nagyszerű ugródeszka lehet a számára.

Az oklahomai Edmondból származó lány érdeklődése a divat iránt akkor kezdődött, amikor elindult egy helyi modellversenyen.

És bár nem nyerte meg, jellegzetes megjelenése felkeltette a jelen lévő New York-i ügynökséges figyelmét. Szülei nyomására Sundman úgy döntött, szerencsét próbál a keleti parton.

gucci rodarte
Alexis Sundman a Gucci és a Rodarte kreálmányaiban / Fotó: Yannis Vlamos; Marcus Tondo / Indigital.tv

A kezdeti nehézségek után, például amikor véletlenül a kifutó rossz oldalán ment végig, Alexis Sundman magára talált. A baki ellenére pályája nagyon ígéretesen indult. Elmondta, hogy nehezen birkózott meg azokkal a kihívásokkal, amivel a modellkedés jár. A folyamatos utazások, gyakori visszautasítások és a családtól és barátoktól való elszakítottság ellenére ma már optimista.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Néha van úgy, hogy egy divatmárka valami mást akar tőled, mint amit abban a pillanatban te éppen nyújtani tudsz, de ez így rendben van   [/perfectpullquote]

– mondja a fiatal lány. “Magabiztosnak kell maradnod, és soha nem szabad személyesnek venni” – teszi hozzá.

Alexis Sundman FFT ss17 INSTORE 3 bg
Alexis Sundman / Fotó: Kim Dawson Agency

Miközben Párizsban a különlegesebbnél különlegesebb kreációkba bújik, nem csak a modellkedés foglalkoztatja. Igyekszik felemelni a szavát a társadalmi igazságtalanságok ellen. Már iskolás évei alatt tagja volt a Young Democrats és a melegek és heterók szövetségének, a Gay-Straight Alliance-nek. Szabadidejében kampányokat folytat helyi politikai ügyekben. Lelkes támogatója a feketék elleni erőszak és a rendszerszintű rasszizmus ellen küzdő mozgalomnak, a Black Lives Matternek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból