Érdekel a kortárs művészet, tudni szeretnéd mik a legújabb trendek? Nem csak a művekre, de a keletkezésükre és az alkotójukra is kíváncsi vagy? Az Art Trip mankót ad neked ebben.

Egyre nagyobb hagyománya van Budapesten a kocsmatúrának, pontosabban a Pub Crawl-nak. Már-már mondhatnánk azt is, hogy egy igen profitáló üzletágról van szó, ahol többek között turistáknak szerveznek alcohol tripeket. Eközben megismerhetik Budapest nevezetességeit, legjobb beülős szórakozóhelyeit.

Azért emeljük be a Pub Crawl-t, mert hasonló elven működik az Art Trip is: megismerkedni a tematikában szereplő művészek munkáival, a galériákkal stb. A Resident Art Budapest művészeti sétára hívja meg az érdeklődőket. Az útvonal négy kiállítást emelt a tematikába, amelyből már hármat mi is ajánlottunk. Ezek között van a LATARKA Galéria Ösztön-ős című kiállítása, ahol Rabóczky Judittal beszélgetés is terítéken van. Mellette Braun András 80 kollázs a Resident Art Budapestben, valamint Magyarósi Éva munkáit tekintheti meg a séta résztvevői a Deák Erika Galériában. A negyedikre pedig a VILTINben kerül sor, ahol Print_Ed című kiállítást vehetjük szemügyre.

Az Resident Art Budapest művészeti szolgáltatás a vizuális művészet népszerűsítésének és mélyebb megértésének céljából születt meg. Fő profiljaként vizuális-, és képzőművészeti témájú túrákat szervez Budapest belvárosában, melyeken a város galériáit, műkereskedéseit, kiállítóhelyeit és kortárs alkotóit mutatja be az érdeklődőknek.

Művészettörténészként, tanárként, majd később műkereskedőként szerzett tapasztalataim szerint egyre többen foglalkoznak vizuális művészettel, egyre több képi inger vesz körül minket, ugyanakkor hiányzik a megfelelő képzőművészeti nevelés és az értő látás tanítása az oktatásból. Célom, hogy a vizuális művészeteket emberközelbe hozzam, másrészt értően bemutassam azoknak, akikhez és akikről szól.

– mondja Schneller János művészettörténész az eseményről, aki a sétát fogja vezetni.

A séta időtartama megközelítőleg: 3 óra.

A séta során megtett távolság: 1,5-2 km.

Találkozó: Resident Art Budapest (Andrássy út 33.)

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. február 3. – 16-19 óra

Helyszín és találkozó: Resident Art Budapest

Részvételi díj: 3. 500 HUF. 
Akik párban érkeznek, engedményt adnak a szervezők. Számukra 6. 000 HUF a díj. Fizetés csak készpénzzel.

Jelentkezés: ITT

Címlapfotó: Visitmo

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet