Érdekel a kortárs művészet, tudni szeretnéd mik a legújabb trendek? Nem csak a művekre, de a keletkezésükre és az alkotójukra is kíváncsi vagy? Az Art Trip mankót ad neked ebben.

Egyre nagyobb hagyománya van Budapesten a kocsmatúrának, pontosabban a Pub Crawl-nak. Már-már mondhatnánk azt is, hogy egy igen profitáló üzletágról van szó, ahol többek között turistáknak szerveznek alcohol tripeket. Eközben megismerhetik Budapest nevezetességeit, legjobb beülős szórakozóhelyeit.

Azért emeljük be a Pub Crawl-t, mert hasonló elven működik az Art Trip is: megismerkedni a tematikában szereplő művészek munkáival, a galériákkal stb. A Resident Art Budapest művészeti sétára hívja meg az érdeklődőket. Az útvonal négy kiállítást emelt a tematikába, amelyből már hármat mi is ajánlottunk. Ezek között van a LATARKA Galéria Ösztön-ős című kiállítása, ahol Rabóczky Judittal beszélgetés is terítéken van. Mellette Braun András 80 kollázs a Resident Art Budapestben, valamint Magyarósi Éva munkáit tekintheti meg a séta résztvevői a Deák Erika Galériában. A negyedikre pedig a VILTINben kerül sor, ahol Print_Ed című kiállítást vehetjük szemügyre.

Az Resident Art Budapest művészeti szolgáltatás a vizuális művészet népszerűsítésének és mélyebb megértésének céljából születt meg. Fő profiljaként vizuális-, és képzőművészeti témájú túrákat szervez Budapest belvárosában, melyeken a város galériáit, műkereskedéseit, kiállítóhelyeit és kortárs alkotóit mutatja be az érdeklődőknek.

Művészettörténészként, tanárként, majd később műkereskedőként szerzett tapasztalataim szerint egyre többen foglalkoznak vizuális művészettel, egyre több képi inger vesz körül minket, ugyanakkor hiányzik a megfelelő képzőművészeti nevelés és az értő látás tanítása az oktatásból. Célom, hogy a vizuális művészeteket emberközelbe hozzam, másrészt értően bemutassam azoknak, akikhez és akikről szól.

– mondja Schneller János művészettörténész az eseményről, aki a sétát fogja vezetni.

A séta időtartama megközelítőleg: 3 óra.

A séta során megtett távolság: 1,5-2 km.

Találkozó: Resident Art Budapest (Andrássy út 33.)

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. február 3. – 16-19 óra

Helyszín és találkozó: Resident Art Budapest

Részvételi díj: 3. 500 HUF. 
Akik párban érkeznek, engedményt adnak a szervezők. Számukra 6. 000 HUF a díj. Fizetés csak készpénzzel.

Jelentkezés: ITT

Címlapfotó: Visitmo

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.