A gyömbér gyógyhatásai miatt, régóta népszerű növény. Képes arra is, hogy a tüdőből eltávolítsa a felesleges nyákot.

A dohányzás egyik legártalmasabb következménye, hogy a tüdő megtelik méreganyagokkal.  Ez pedig nemcsak a jelenleg dohányzókra nézve igaz, hanem azokra is, akik már letették ugyan a cigarettát, de egykor függői voltak. Szerencsére van mód arra, hogy a tüdőt megtisztítsuk. Ebben segít ez a hagymát, kurkumát és gyömbért tartalmazó ital!

 A hagyma rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik és fontos szerepe lehet a légzőszervi betegségek megelőzésében. A kurkuma gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Rákellenes, antibakteriális és vírusellenes hatásai szintén ismertek.

A vizet és a cukrot forrald fel. Közben vágd apróra a hagymát és a gyömbért, majd tedd bele őket a vízbe. Keverd el jól, add hozzá a kurkumát és alacsony lángon forrald fel. Mikor az eredeti mennyisége a felére csökkent, vedd le a tűzről. Tedd a főzetet üvegbe, ha kihűlt, zárd le és tárold a hűtőben. Naponta 2-szer igyál belőle, 2 evőkanálynit reggel és ugyanennyit este, vacsora után. 2 hét után már érezni fogod a hatásait!

Dohanyos Tudo, Dohanyzas, Artalmas Dohanyzas 1
/ Fotó: Bright Side

Korábban megjelent cikkünkben megtudhatod, hogy miért ártalmas, ha egy csikket eldobsz. Megtekintheted itt.

A cikk a Bright Side angol nyomán készült.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet