Fábián Julit mindenki ismeri: a csodálatos énekesnő a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú és zenei világú előadója, dalszerzője és szövegírója volt. Ám tavaly év végén tragikusan fiatalon hunyt el hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után.

Hirdetés

Fábián Juli jazz-énekesnőnek tanult, de számos más műfajban is kipróbálta magát. Több formációból is ismerhette őt a közönség (Fábián Juli Jazz Riff, Fábián Juli & Sárik Péter duó, Fábián Juli & Zoohacker). Ezek mellett mellett a Random Trip improvizációs esteken is gyakori vendégként szerepelt. Tavaly év végén tragikusan fiatalon hunyt el hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után.

Fábián Juli Emlékalapítvány elindult útjára / Fotó: Az énekesnő hivatalos Facebook-oldala

Fábián Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban az emlékkoncert alapgondolata. Illetve az, hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre. A nagysikerű koncertet május elején tartották meg, ahová több mint ötezer ember váltott jegyet.

Juli Fabian & Zoohacker – Like a child

A legújabb dal Julitól és Zootól, ez már a készülő új albumon lesz hallható! Ezzel a dallal neveztünk és jutottunk be a 2012-es Eurovíziós Dalverseny hazai elődöntöjébe. www.cls.hu www.zenewebshop.hu – innen tudjátok letölteni a dalt! or download on itunes! www.facebook.com/pages/Juli-Fabian-Zoohacker/147809125292593 Lyrics: Wow, your soul is a wonderland, A child is playing hide and seek within.

Az Fábián Juli Emlékalapítvány a tervek szerint olyan zenészeket támogat majd, akik valamilyen betegség miatt hosszabb ideig nem tudnak dolgozni, fellépni és elesnek a pénzkereset lehetőségétől.

Az alapítók és a kuratórium tagjai mind Juli legközelebbi személyes köréből kerültek ki, rokonok, családi barátok.

A tanácsadó testületben Juli legfontosabb zenésztársai, illetve egészségügyi területen mozgó szakemberek kaptak helyet, akik azonban nemcsak Juli életének fontos szereplői, hanem olyanok is, akik kellő szakmai rálátással rendelkeznek a támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatalról. Juli nagyon hiteles személyiség volt: halálakor az egész zenész-szakma megmozdult, műfajtól függetlenül sokezer muzsikus és produkció emlékezett meg róla – az alapítvány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy szintén műfajtól függetlenül segítsenek minden zenésznek a lehetőségeikhez mérten.

Hirdetés