Követem Közélet Vigyázz, mit osztasz meg! – a technológiai nagyvállalatok felhasználják...

Vigyázz, mit osztasz meg! – a technológiai nagyvállalatok felhasználják az adataidat

Promóció

A #10YearChallenge a legújabb internetes őrület. Sok értelme nincs, látszólag. De lehet, hogy van egy hátsó szándék mögötte?

Promóció

Egyesek szerint semmi rossz nincs abban, ha valaki feltölt egy 10 évvel ezelőtti és egy mostani képet magáról az internetre. Hiszen ez csak egy újabb netes mém. Azon kívül, hogy onnan az életben többet nem törli le. Még akkor se, ha azt hiszi. Azonban Kate O’Neill technikai szakújságíró viccesen megjegyezte, hogy ez talán egy összeesküvés a Facebook részéről.

Néha azt se tudjuk, mire használják az internetre feltöltött adatainkat / Fotó: Tenor

 

Ugyanis a megosztott adatokat arcfelismerő algoritmusok fejlesztésére lehet felhasználni. Nem ez lenne az első ilyen eset.

A Cambridge Analytica anno személyiségi teszteket használt fel, hogy betekintést nyerjen az emberek politikai hajlamaiba.

A Facebook persze tagadja, hogy bármilyen adatot felhasználna a mém segítségével. A Wired magazin azonban rámutatott egy lényeges pontra. Míg a közösségi oldal hozzáfér a régi fotókhoz, addig a kihívással egy kezelhetőbb adathalmazba sorolja őket.

Csődöt jelentett a Cambridge Analytica – A nyomozást nem ússza meg

A Cambridge Analytica korábban már bejelentette, hogy megszünteti tevékenységét, és a brit anyavállalat, az SCL Elections is bezárja a boltot. A csődeljárás lefolytatása ennek a folyamatnak a része. A New York-i bírósághoz benyújtott okiratok szerint a cég vagyona mintegy 500.000 dollár, míg a tartozásai körülbelül 1 és 10 millió dollár közöttre rúgnak.

A Facebook továbbra is védi magát. A Wired magazinhoz intézett nyilatkozatában kijelentette: eddig is alkalmaztak arcfelismerő technikákat. Ez például nagyon hasznos, ha valaki megkísérli ellopni a profilunkat. Ami azt illeti, egyre inkább tudatában vagyunk, hogy rengeteg arcfelismeréssel foglalkozó vállalat vesz minket körbe. Az állandó megfigyelés növeli a kellemetlen érzést. Azonban az még inkább elkeserítő, hogy a #10YearChallenge több ezer embert vett rá a képfeltöltésre. Vagyis rengetegen át se gondolják, miben vesznek részt. Holott nem mindegy hogyan néztünk ki 10 éve? És miért pont a Facebooknak mutatjuk meg?

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3