Követem Közélet Vigyázz, mit osztasz meg! – a technológiai nagyvállalatok felhasználják...

Vigyázz, mit osztasz meg! – a technológiai nagyvállalatok felhasználják az adataidat

Promóció

A #10YearChallenge a legújabb internetes őrület. Sok értelme nincs, látszólag. De lehet, hogy van egy hátsó szándék mögötte?

Promóció
- Advertisement -

Egyesek szerint semmi rossz nincs abban, ha valaki feltölt egy 10 évvel ezelőtti és egy mostani képet magáról az internetre. Hiszen ez csak egy újabb netes mém. Azon kívül, hogy onnan az életben többet nem törli le. Még akkor se, ha azt hiszi. Azonban Kate O’Neill technikai szakújságíró viccesen megjegyezte, hogy ez talán egy összeesküvés a Facebook részéről.

Néha azt se tudjuk, mire használják az internetre feltöltött adatainkat / Fotó: Tenor

 

Ugyanis a megosztott adatokat arcfelismerő algoritmusok fejlesztésére lehet felhasználni. Nem ez lenne az első ilyen eset.

A Cambridge Analytica anno személyiségi teszteket használt fel, hogy betekintést nyerjen az emberek politikai hajlamaiba.

A Facebook persze tagadja, hogy bármilyen adatot felhasználna a mém segítségével. A Wired magazin azonban rámutatott egy lényeges pontra. Míg a közösségi oldal hozzáfér a régi fotókhoz, addig a kihívással egy kezelhetőbb adathalmazba sorolja őket.

Csődöt jelentett a Cambridge Analytica – A nyomozást nem ússza meg

A Cambridge Analytica korábban már bejelentette, hogy megszünteti tevékenységét, és a brit anyavállalat, az SCL Elections is bezárja a boltot. A csődeljárás lefolytatása ennek a folyamatnak a része. A New York-i bírósághoz benyújtott okiratok szerint a cég vagyona mintegy 500.000 dollár, míg a tartozásai körülbelül 1 és 10 millió dollár közöttre rúgnak.

A Facebook továbbra is védi magát. A Wired magazinhoz intézett nyilatkozatában kijelentette: eddig is alkalmaztak arcfelismerő technikákat. Ez például nagyon hasznos, ha valaki megkísérli ellopni a profilunkat. Ami azt illeti, egyre inkább tudatában vagyunk, hogy rengeteg arcfelismeréssel foglalkozó vállalat vesz minket körbe. Az állandó megfigyelés növeli a kellemetlen érzést. Azonban az még inkább elkeserítő, hogy a #10YearChallenge több ezer embert vett rá a képfeltöltésre. Vagyis rengetegen át se gondolják, miben vesznek részt. Holott nem mindegy hogyan néztünk ki 10 éve? És miért pont a Facebooknak mutatjuk meg?

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3