A Facebook új technológiája avatarrá változtatja a felhasználókat

A virtuális valóság lassan mindenhol jelen lesz, és az alól a Facebook sem kivétel. Egy új típusú technika segítségével élőszerűvé szeretnék alakítani az on-line kommunikációt. A kitalálók egyelőre még csak kezdetleges szakaszban tartanak a kísérlettel, de néhány részletet már megosztottak.

A Facebook eddig is folyamatosan azon dolgozott, hogy a felhasználók minél könnyebben és gyorsabban tudják használni az oldalt. A messenger alkalmazás bevezetésével már be se kell lépnünk az oldalra, ha üzenetet szeretnénk váltani. Jelenleg kísérletek folynak, hogyan tudják a kommunikációt úgy átalakítani, mintha a valóságban történne.

0d7aa10a8ee169fd7997bac6c8c79a59
Vajon ez lesz a jövő? / Fotó: UploadVR

A fejlesztők a Facebook éves konferenciájának második napján mutatták be a titokzatos rendszer korai változatát. Ebből kiderült, hogy képes megismételni egy személy ruházatát, megjelenését és átalakítani őket mozgó avatarokká. Az Oculus nevű vállalat, amely virtuális valósággal foglalkozik, szemléltette, hogy a technológia hogyan képezi le az ember mozgását, sőt, még a csontvázát is képes megmutatni, valamint nyomon követni az izomzatot, ami jelzi a személy szándékát.

Globális összeomlás a Facebook és az Instagram háza táján

A világ minden részéről érkeztek panaszok: valami nem stimmel a közösségi oldalakkal. Több ezer panasz futott be délután öt óra óta a Facebookhoz: a felhasználók amiatt jelentkeztek, mert sokuknál nem töltött be a hírfolyam, vagy éppen nem lehetett posztolni, az Instagramra sem. Paranoi ide vagy ode, egy biztos: rengeteg pénzt költ el a saját biztonságára.

A Facebook reméli, hogy a technológiát játékban tudja majd bemutatni. A jelenlegi virtuális valóságra épülő alkalmazások általában csak a személy fejét jelenítik meg. A Facebook projektje ezzel szemben illeszkedik a test többi részéhez, igaz egy kis késéssel, valamint képes az emberek arcát 3D-s, élethű avatarokká alakítani. Ronald Mallet, az Oculus kutatója elmondta, az egész kutatás egy kezdetleges fázisban tart, hiszen a megvalósuláshoz a felhasználók biztonságára is ügyelniük kell.

Ezen a linken többet is megtudhatsz a Facebook újításáról.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból