Elstartolt a Facebook Dating és az adatainkkal kereshetünk társat rajta

Élesedett a Facebook régóta várt randialkalmazása, írja a Dazed. Igaz, egyelőre csak az Egyesült Államokban. Az applikáció integráltan használja az Instagram és Facebook-adatainkat.

Amerikában már mindenki letöltheti a Tinder-gyilkosnak szánt Facebook Dating-et. A konkurencia feature-jeit ez a program is tudja, azonban ennél sokkal személyesebb módon is kereshetünk rajta párt.

Facebook Dating
A Facebook Dating Koncepciója / Fotó: Facebook Newsroom

Itt ugyanis nem csak a közös érdeklődési körünk és a lakóhelytől való távolságunk szerint böngészhetünk. A program figyelembe veszi, hogy kikkel vagyunk közös csoportokban vagy veszünk részt ugyanazon az eseményen. A partnerjelötek főként a barátaink barátai közül kerülnek majd ki. Viszont az ismerőseink közül is felbukkanhat valaki.

Az illető ebben az esetben a ‘Titkos szerelmünknek’ (Secret Crush) jelölt meg nagy valószínűséggel.

Ez persze csak akkor derül ki, ha mi is kedveljük hódolónkat. Ez egyébként nagyjából a Tinder ‘Super Like’ funkciójának felel meg, csak itt sokkal személyesebbnek hangzik, ami az applikáció nem titkolt szándéka. A partnerjelöltek között az Instagram-követőink is felbukkanhatnak. A későbbiekben pedig a Dating-be is bekerül a Stories funkció.

Rászáll a magyar adatvédelmi hatóság a Facebookra

A Facebooknak írásbeli garanciát kell adnia arra, hogy nem adja ki a felhasználók beszélgetéseit harmadik félnek, ha ez nem történik meg, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) ideiglenes intézkedésként megtiltja az adatok kiadását. facebook adatok lekérése, messenger hangüzenetek kiadása

Mark Zuckerberg társkeresője épp egy nappal azután indult el, hogy a cég szervereiről véletlenül kiszivárgott több mint 419 millió telefonszám. Az adatlopás főként az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Vietnam Facebook-felhasználóit érinti súlyosan. Az ismerkedős rendszer magyarországi indulása még nem ismert, de ha valaha is itt keresnénk a nagy Ő-t, érdemes óvatosan bánni az adatainkkal.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból