A Facebook péntek délután jelentette be, hogy csaknem ötvenmillió Facebook-felhasználó fiókja felett szerezhettek irányítást ismeretlen támadók (a tavalyi év során pedig további 40 millióan lehettek érintettek), akik egy olyan biztonsági rést használtak ki, ami a „Megtekintés mint…” nevű  funkciót érintette.

Ezzel az eszközzel a felhasználók azt nézhetik meg, hogy kívülállók mennyit látnak a profiljukból, elérését a történtek hatására átmenetileg felfüggesztették.

A cég pénteken biztonsági intézkedésként több mint 90 millió érintett felhasználót kiléptettek a rendszerből, nekik újra be kellett lépniük a Facebook-fiókjukba.

Jelszavakhoz nem fértek hozzá a támadók, hanem az úgynevezett hozzáférési tokeneket szerezték meg, ezeket felhasználva juthattak be a profilokba.

Ezek olyan digitális kulcsok, amik bejelentkezve tartják a felhasználókat, ezért nem kell folyamatosan megadni a jelszavunkat, ha mondjuk becsuktuk a böngészőben a Facebookot.

De honnan tudhatjuk meg, ha valaki más belépett a fiókunkba?

A Facebook a Beállítások alatt található Biztonság és bejelentkezés menüpont alatt lehetővé teszi, hogy a felhasználók láthassák korábbi bejelentkezéseik naplóját. Itt listázódik az, hogy mikor, milyen eszközön keresztül és milyen böngészőben léptünk be a fiókunkba (vagy esetleg más).

Ha olyan helyszínt és készüléket látunk, ami gyanús, távolról kijelentkezhetünk belőle, ilyenkor érdemes gyorsan lecserélni a jelszavunkat is.

Bejel
Így Nézheted Meg, Kik Jelentkeztek Be A Profilodba És Honnan

Ezt mindenképpen állítsuk be!

Nemcsak az ilyen jellegű hackertámadások miatt, de úgy általában is érdemes mindenkinek beállítania a fiókjában a kétfaktoros hitelesítést. Ez egy olyan biztonsági funkció, amely a jelszavunkkal együtt védi a Facebook-fiókunkat.

Ketfaktoros
Így Állíthatod Be A Kétfaktoros Hitelesítést

Ha beállítjuk, a rendszer a bejelentkezési kísérlet megerősítéséhez egy külön bejelentkezési kód megadását kéri tőlünk minden alkalommal (amit például SMS-ben kaphatunk meg),amikor valaki olyan számítógépről vagy mobileszközről próbálja elérni a Facebookot, amelyet nem tudunk azonosítani.

A Facebook és a Twitter ultimátumot kapott az EU-tól a fogyasztóvédelmi szabályok betartására

Az Európai Bizottság kijelentette, “nem tárgyalgathat örökké” és bírságot helyezett kilátásba azon közösségi média felületet üzemeltető cégekkel szemben, amelyek nem felelnek meg a szigorúbb fogyasztóvédelmi szabályoknak. A Facebook és a Twitter ez év végéig kell, hogy összeszedje magát, különben az EU szankciót

A kétfaktoros hitelesítés bekapcsolása vagy kezelése:

  • Nyissuk meg a Biztonsági és bejelentkezési beállításokat – ehhez kattintsunk a lefelé mutató nyilat ábrázoló  ikonra a Facebook jobb felső sarkában, majd válasszuk a Beállítások > Biztonság és bejelentkezéspontot!
  • Görgessünk le a Kétfaktoros hitelesítés használata területhez, majd kattintsunk a Módosításpontra!
  • Válasszuk ki a beállítani kívánt hitelesítési módszert, és kövessük a megjelenő utasításokat!
  • A kívánt hitelesítési módszer kiválasztása és bekapcsolása után kattintsunk az Engedélyezésgombra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.