A Facebook újabb csapást készül mérni a Snapchatre. A The Verge ugyanis nemrég megírta, hogy érkezik az Instagram testvéralkalmazása, a Threads.

Az IGTV után újabb testvéralkalmazással bővül az Instagram. A Threads kizárólag az Instagramon megjelölt közeli barátainkra fókuszál majd. A konkurens Snapchathez hasonlóan automatikusan megoszthatjuk velük tartózkodási helyünket, sebességünket és a telefonunk akkumulátorának töltöttségét. Ezen kívül a szokásos módon oszthatunk meg fotókat, videókat a klasszikus szerkesztési elemekkel.

Facebook Threads App
Illusztráció A Threads-Ről / Fotó: Alex Castro / The Verge

Facebook korábban már tesztelte bétafázisban a Direct önálló alkalmazását, de a tesztelők visszhangja negatív volt. Frusztrálta őket, hogy az egyszerű üzenetváltásért váltogatni kellett a két egyébként eléggé egyszerű applikáció között. A Threads koncepciója viszont már alapjában okot adhat a népszerűségre.

Az Instagram szembeszáll a trollokkal és a megfélemlítéssel

Az Instagram két új újítással száll szembe a bántalmazó kommentek ellen. Az első funkció a trollokat célozza meg. Az oldal értesíteni fogja a felhasználót, ha a kommentje támadónak tűnik a mesterséges intelligencia szerint. A posztolást megelőzően pedig felteszi neki a kérdést, biztosan így akar-e megnyilvánulni.

Korábbi kutatások szerint a Snapchat alkalmazásban töltött aktív idő száma jóval több, mint az Instagram esetében. Ez vélhetően a folyamatos, automatikus megosztás miatt van. A Threads pedig egyértelműen ezt próbálja meglovagolni. Mark Zuckerberg márciusi nyilatkozatával is helyt álló a fejlesztés. A vezérigazgató akkor azt nyilatkozta, hogy szerinte a Facebook jövője a privát üzenetküldés fejlesztésében rejlik.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet