Követem Élet + Stílus Az Instagram ismét lecsap a Snapchatre: jön a Threads...

Az Instagram ismét lecsap a Snapchatre: jön a Threads applikáció

Promóció

A Facebook újabb csapást készül mérni a Snapchatre. A The Verge ugyanis nemrég megírta, hogy érkezik az Instagram testvéralkalmazása, a Threads.

Promóció

Az IGTV után újabb testvéralkalmazással bővül az Instagram. A Threads kizárólag az Instagramon megjelölt közeli barátainkra fókuszál majd. A konkurens Snapchathez hasonlóan automatikusan megoszthatjuk velük tartózkodási helyünket, sebességünket és a telefonunk akkumulátorának töltöttségét. Ezen kívül a szokásos módon oszthatunk meg fotókat, videókat a klasszikus szerkesztési elemekkel.

Illusztráció a Threads-ről / Fotó: Alex Castro / The Verge

Facebook korábban már tesztelte bétafázisban a Direct önálló alkalmazását, de a tesztelők visszhangja negatív volt. Frusztrálta őket, hogy az egyszerű üzenetváltásért váltogatni kellett a két egyébként eléggé egyszerű applikáció között. A Threads koncepciója viszont már alapjában okot adhat a népszerűségre.

Az Instagram szembeszáll a trollokkal és a megfélemlítéssel

Az Instagram két új újítással száll szembe a bántalmazó kommentek ellen. Az első funkció a trollokat célozza meg. Az oldal értesíteni fogja a felhasználót, ha a kommentje támadónak tűnik a mesterséges intelligencia szerint. A posztolást megelőzően pedig felteszi neki a kérdést, biztosan így akar-e megnyilvánulni.

Korábbi kutatások szerint a Snapchat alkalmazásban töltött aktív idő száma jóval több, mint az Instagram esetében. Ez vélhetően a folyamatos, automatikus megosztás miatt van. A Threads pedig egyértelműen ezt próbálja meglovagolni. Mark Zuckerberg márciusi nyilatkozatával is helyt álló a fejlesztés. A vezérigazgató akkor azt nyilatkozta, hogy szerinte a Facebook jövője a privát üzenetküldés fejlesztésében rejlik.

ForrásThe Verge
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3