A közösségi média alighanem a mindennapjaid szerves részét képezi. Ennek megfelelően hajlamos lehetsz elfogadni, hogy ott is találkozhatsz idegesítő emberekkel – éppúgy, mint a való életben. Most emlékeztetünk rá: ne feledd, hogy ez az a hely, ahol tényleg eldöntheted, kinek az ábrázatát és a megnyilvánulásaid „kell” nézned!

Az exed mit keres az ismerőseid között?

Facebook GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Like GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Mindegy, milyen ex – sőt az sem számít, kinek az exe. Lehet expasi, exbarát, exhaver, exkolléga, vagy éppen a párod, egy barátod, egy haverod vagy egy kollégád exe. Tudod, az ex koncepciójának lényege a múlt idő, tehát ha nem fűz össze velük más kapocs, inkább takarítsd el őket a jelenedből!

Ha csupán azért tiltakozol a törlés ellen, mert ez a gyakorlat szerinted embertelen és gyerekes, csak szólunk: nem véletlenül adott a lehetőség, ráadásul az állandó ellenérzésekkel csak magadat mérgezed.

Orbán Viktor letartolta a Facebookot influenszereket megszégyenítve

Orbán Viktor a 2017-es blama után igyekszik kiszolgálni a szimpatizánsait, mindezt az influenszereket megszégyenítő eszközökkel. És mint tartja a mondás, mindig magas interakciót vált ki, ha kutya és/vagy gyermek szerepel a fotón. Úgyis mondatnánk, a cukiság faktor kimaxolva. Úgy tűnik, Orbán Viktor idén karácsonykor sem bízta a véletlenre.

Lehet, hogy nem tűnik egyszerűnek megnyomni azt a bizonyos gombot, de hidd el, utána sokkal jobb lesz!

Bárki, aki untat vagy idegesít

Facebook GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Facebook GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Égnek állnak a pihék a karodon, amikor meglátod, hogy posztolt valamit. Gyorsan átgörgetsz rajta, de a kíváncsiság úgyis legyőz: előre tudod, hogy utálkozni fogsz, mégis megnézed vagy elolvasod.

Tisztában vagy vele, hogy ez egyfajta online mazochizmus, mégsem próbáltál eddig véget vetni a szenvedésednek. De miért nem? A Facebook nem arra való, hogy mindig felidegesítsd magad, valahányszor belépsz.

A saját nyugalmad érdekében egy csomó mindenhez jogod van az életben – az „ismerős törlése” gomb megnyomásához például mindenképp. Csak rajtad múlik, fogsz-e holnap is idegeskedni. A fentiek alapján fennakadt nálad a rostán valaki?

Akiről nem is tudod, kicsoda

Facebook Ismerosok Torlese Mentelis Egeszseg
/ Fotó: Shutterstock

Nagyszerű, hogy Micike férjhez ment, Mancika pedig babát vár… Csakhogy a keresztnevükön kívül sem a vezetéknevük, sem az arcuk nem mond semmit számodra.

Fogalmad sincs, hogyan kerültek az ismerőseid közé. Még az is átfut az agyadon, hogy valaki titokban vadidegenek jelölgetésére használja a profilodat.

Végül rádöbbensz: egy közös iskola vagy munkahely miatt igazoltad vissza őket annak idején, nehogy sértődés legyen a vége. Esetleg pont a másodunokatestvéred keresztanyjának a szomszédai, akik egy családlátogatás alkalmával megköszönték, hogy visszavitted a kerítésen átkullogott macskájukat.

A Facebook alapítójának van egy titkos folyosója, amiről senki nem tudja, hová vezet

Paranoia ide vagy oda, egy biztos: rengeteg pénzt költ el a saját biztonságára. Elővigyázatossága érthető, hiszen mégiscsak az egyik legbefolyásosabb ember a Földön, hála a Facebooknak. A Business Insider számításai szerint a Facebook évente majd’ tízmillió dollárt, azaz közel 2,8 milliárd forintot fordít a vezérigazgató védelmére. És mégis hogyan használják fel mindezt?

Ettől viszont még nincs keresnivalójuk az életedben napi szinten.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk