Téged is kidobott a Facebook? Nem vagy egyedül!
Kedd délután fél 5 előtt váratlan meglepetésben volt része mindenkinek, aki éppen használta a Facebookot, a rendszer ugyanis egyik pillanatról a másikra mindenkit kiléptetett pécén és telefonon is.
Ezután sem a Facebookra, sem a Messengerre nem lehetett belépni, és az Instagram sem működött rendesen, bár ott nem dobott ki senkit a rendszer, csak nem frissült az alkalmazás.
A hibát bő egy órával a leállás kezdete után a jelek szerint sikerült orvosolni, bár az Instagram továbbra sem frissül. Eleinte többen arról számoltak be, hogy nem kapják meg a bejelentkezéshez szükséges kódot, de később ők is vissza tudtak lépni a fiókjukba.

Kapcsolódó cikk

A kiléptetés után többeknek azt mondta a rendszer, hogy nem jó jelszót írtak be, akiknek pedig sikerült belépnie, azokat egy hibaüzenet fogadta. Ez nem egyéni probléma, de a Twittert átböngészve azt mutatkozott, hogy szerte a világon ugyanez a helyzet. A Downdetectoron is ugyanez látszott, egy perc alatt 44 ezer bejelentés érkezett, néhány percre rá pedig már több mint 300 ezren jelezték, hogy valami baj van.
Ugyanitt az is látszott, hogy az X-szel (korábban Twitter) és a Google szolgáltatásaival is egyre több embernek van baja. A mi tapasztalataink alapján a YouTube például működik, de elég lassan tölt be, és néha hibát dob, az X viszont tökéletesen megy, ahogy azzal Elon Musk már el is dicsekedett.
A Meta hivatalos státuszoldala szintén nem töltött be – vagy ha igen, akkor minden szolgáltatás mellé az volt írva, hogy ismeretlen a státusza, bár később időnként rendesen is megjelent, ilyenkor szinte minden szolgáltatásnál komoly problémákat jelzett –, de a Meta alá tartozó vállalati kommunikációs platform, a Workplace aloldala igen, itt az látszott, hogy a bejelentkezéssel és a regisztrációval voltak komoly bajok.
Andy Stone, a Meta kommunikációs igazgatója az X-en magyar idő szerint öt óra körül azt írta, hogy tudnak a problémáról, és már dolgoznak a megoldáson, de az nem derült ki, hogy mi a gond.
Andy Stone, a Meta kommunikációs igazgatója az X-en magyar idő szerint öt óra körül azt írta, hogy tudnak a problémáról, és már dolgoznak a megoldáson, de az nem derült ki, hogy mi a gond.
A Facebooknak legutóbb 2021-ben volt hasonló méretű leállása, azt több óráig tartott orvosolni. Akkor az volt a probléma, hogy egy konfigurációs hiba miatt a Facebook szerverei nem tudnak kapcsolódni az internethez. Akkor az is kiderült, hogy a Facebook nélkül egy rakás más szolgáltatás sem működik, ami jól mutatta, hogy mennyire ijesztően messzire nyúlnak a cég csápjai.
Ha érdemi választ adnak, arról is hírt adunk.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet