Követem Élet + Stílus Nem kell többé aggódni a kínos Facebook-posztok miatt, törölhetőek...

Nem kell többé aggódni a kínos Facebook-posztok miatt, törölhetőek lesznek

Promóció

A Facebook lehetővé teszi, hogy a korábbi posztokat törölje vagy archiválja a felhasználó.

Egy meggondolatlan hozzászólás végzetes lehetett

Promóció
- Advertisement -

A Facebook új alkalmazása jól jött volna Munroe Bergdorf transznemű modellnek, akit egy Facebook-poszt miatt rúgtak ki a L’Oréal Paris kozmetikai cégtől. Vagy Kevin Hartnak, aki egy homofób Twitter-bejegyzés miatt csúszott le az Oscar-gála házigazdájának szerepéről.

Mark Zuckerberg a Facebook kitalálója/ Fotó: Reuters

A Facebook-felhasználóknak nem kell többé aggódniuk a ciki tinédzserkori vagy meggondolatlan hozzászólásaik miatt, amelyek a későbbi életükben kísérthetik őket. Egy új eszköz segítségével egyszerre törölhető több száz vagy ezer Facebook-poszt is, írja a The Guardian.

Happy Social Media GIF by Yevbel – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Yevbel GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

A manage activity (aktivitás kezelő) funkció Facebook-mobilalkalmazásként érhető el jelenleg. Ennek segítségével a felhasználó kereshet és eltávolíthat meghatározott időintervallumon belül létrehozott posztokat, vagy megjelölhet bizonyos személyeket.

Megváltozott a Facebook hozzáállása a magánszférához

Az új lehetőség megoldást kínál a fiatalok egyik legnagyobb félelmére, miszerint posztjaik véglegesen megmaradnak a közösségi térben, ami később negatívan érintheti őket.

Quentin Tarantino szerint az évtized filmje Mark Zuckerbergről szól

Tarantino olyan filmekkel vált híressé, mint a Ponyvaregény, a Kill Bill 1-2, amelynek jelenleg a harmadik részén dolgozik, illetve a legutóbbi Oscar-jelölt alkotása a Volt egyszer egy…Hollywood. Vajon a sokak által istenített rendező mely filmeket tart igazán kiemelkedőnek?

„Tudjuk, hogy egy ember évekkel korábbi hozzászólásai már nem feltétlenül jellemzik jelenkori önmagát. Ez az eszköz lehetőséget biztosít arra, hogy elrejthesd mások elől posztjaidat, de saját magad számára archiválhatod azokat, vagy egyszerűen végleg töröld azokat. Hiszünk abban, hogy az embereknek lehetőséget kell adni, hogy adataikat kezelhessék, ezért további lehetőségek után kutatunk, hogy megtarthassuk a magánszféra tisztességét a jobb átláthatóság és irányíthatóság által” – áll a Facebook nyilatkozatában.

A Facebook új fejlesztése hosszú utat járt be, hiszen közel egy évtizede a platform alapítója, Mark Zuckerberg még úgy nyilatkozott, hogy a magánszféra nem társadalmi norma többé.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3