A koronavírus miatt bevételi kiesést és nagyobb károkat elszenvedő kisebb vállalkozásokat segítene Mark Zuckerberg és cége, a Facebook az összeggel. 

Felajánlás a kis cégekért

A koronavírus kilátástalan helyzetbe sodorja a gazdasági életet és számtalan vállalkozást is. Míg a nagyobb anyagi bevétellel rendelkező cégek fenn tudják tartani magukat a válságos hónapokban is, addig egészen kis intézmények képtelenek ezt megtenni. Arra már volt példa, hogy jelentős tőkével rendelkezők próbáltak meg segíteni a hasonló globális problémákon, de most a Facebook is adakozó lépésre szánta el magát. 

Sandberg Facebook Koronavirus Felajanlas
Sheryl Sandberg, A Facebook Vezérigazgató-Helyettese Jelentős Összeget Ajánl Fel A Kisebb Cégeknek / Fotó Alex Brandon

A Facebookon jelenleg 140 millió vállalkozás hirdeti magát, a koronavírus azonban nem egy kisebb céget sodort veszélybe. A Facebook felajánlotta, hogy a közösségi oldalon hirdető cégeknek és más ügyfeleinek 100 millió dollárt adományoznak. Ezt akár reklámozási tőkeként is alkalmazhatnak. Ezzel biztosítják a vállalatok számára, hogy a válságos időszakban is tovább tudják alkalmazni marketing stratégiájukat. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Meghallgattuk a kis vállalkozásokat, hogy feltérképezzük, hogyan tudunk a leginkább segíteni nekik. Tisztán és érthetően közölték, hogy financiális támogást igényelnek, hogy tovább tudjanak működni, és fizetni tudják az embereket, akiknek nincsen most lehetősége munkába állni [/perfectpullquote]

nyilatkozta Sheryl Sandberg, a Facebook vezérigazgató-helyettese. 

Még több segítség

A felajánlott összeg a Facebook 2019-es éves nettó bevételének negyedének 1,4%-át teszi ki. Az összeg szétosztásáról és a felajánlás lehetséges felhasználásáról azonban nincsen pontosabb információ. A Facebook csapata ugyanis egyelőre csak a tervezetet közölte, a megvalósítási folyamat részleteit még nem. 

Mark Zuckerberg: Napi 1 millió hamis profilt törölnek a Facebookról

Zuckerberg közölte: a vállalatától független társadalomtudományi kutatások eredményei szerint nincs ok-okozati összefüggés a közösségi portálok felemelkedése és a társadalmak megosztottsága között. A vállalat saját adatai és a közreműködésével végzett tudományos kutatások azt is kimutatták, hogy a felhasználókhoz eljutó hírek és vélemények sokszínűsége nőtt az internet előtti, hagyományos média korszakához képest – tette hozzá.

A közösségi oldal igyekszik az ügyfeleit megfelelő tanácsokkal is ellátni, hogyan tudják menedzselni a cégüket a járvány idején. Ezt egy virtuális tréningen keresztül teszik, ami támogatást biztosít a cégek számára a kialakult helyzetben. 

A Facebook Journalism Project szintén bejelentette, hogy 1 millió dollárt ajánlanak fel az Egyesült Államok és Kanada helyi hírportáljainak is, ezzel fedezve a koronavírus miatt bekövetkezett bevétel-csökkenést. Ez sajtó orgánumként 5000 dollárt jelent. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.