Mark Zuckerbergék új funkciókkal látták a kékóriást. A Facebook újítása magában rejti, hogy ezentúl azok is nézhetik az élő videókat, akiknek nincs profiljuk.

A techóriások is korlátoztak a jó érdekében

Korábban az Európai Unió egyik megbízottja, Thierry Breton felkereste és elérte a videómegosztó szolgáltatóknál, hogy csökkentsék a streamelt felvételek mennyiségét, ezzel kevésbé leterhelve az internet kapacitását. Amióta ugyanis emberek milliói zárkóztak be a koronavírus miatt, jelentősen megnövekedett az adatforgalom is. 

Facebook Ujitas Karanten Edition Mark Zuckerberg
Mark Zuckerbeg / Fotó: Getty Images

A Netflix mellett a YouTube és a Facebook is csökkentette a videók minőségét. Ez azért volt fontos, mert naponta 288 millió aktív felhasználója van csak Európában, így pedig valószínűleg jelentősen sikerült csökkenteni az európai internethálozat leterheltségét, ami így már talán nem fog összeomlani.

Karanténban egyre többen élőznek a felhasználók

A járvány azt is magával hozta, hogy az elmúlt hónapban megnövekedett az élő videók száma a Facebookon – amiket így többen is néznek, az Egyesült Államokban például 50%-kal többen –, Zuckerbergék pedig reagáltak a helyzetre, és bevezettek egy új funkciót, írja a Verge.

Ezentúl már azok is nézhetik az élőzéseket, akiknek nincs Facebook-profiljuk. Mostantól nem csak asztali gépről, hanem androidos készülékről is lehet leskelődni, az iOS-rendszert használóknak viszont még várniuk kell egy-két hetet.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet