A Facebook több mint 700 ezer maszkkal támogatja a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozókat.

A Facebook a kaliforniai tűzvész miatt tárazott be védőmaszkokból

Mark Zuckerberg jelentette be, hogy hatalmas légzőmaszk adománnyal segítenek a koronavírus-járvány elleni harcban, írja a Variety.

Zuckerberg Facebook Maszkok
Mark Zuckerberg Segít / Fotó: The Asahi Shimbun

A Facebook 720 ezer légzőmaszkhoz segíti hozzá az Amerikai egészségügyi dolgozókat, ezenkívül további milliónyi egyéb maszkot is szeretne beszerezni, csatlakozva ezzel az Apple és egyéb vállalatok tevékenységéhez, amelyek a Covid-19 járvány elleni védelmet célozzák. Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója és vezetője vasárnap jelentette be az adományt saját közösség platformján.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az egészségügyi dolgozóknak sürgősen szükségük van védőfelszerelésre. Hogy segítsünk, felajánlottuk azt a 720.000 maszkot a vésztartalékból, amelyet arra az esetre vásároltunk, ha folytatódna a kaliforniai tűzvész. Azon dolgozunk, hogy további milliókat szerezzünk be adományozásra. Remélem, hogy mindenki egészségben és biztonságban marad[/perfectpullquote]

– írta Zuckerberg.

Pénzadománnyal is segít Zuckerberg a bajbajutott embereknek

A Fehér Ház is arra szólított fel a magánszektort, hogy ajánljon fel olyan N95-ös típusú légzőmaszkokat, amelyek képesek a lebegő részecskék 95%-át kiszűrni.

A maszkok adományozása kiváló lehetőség a Facebook számára, hogy bizonyítsa képes a jó ügyért tenni, és kiköszörülje a vállalat hírnevén esett csorbát.

A Facebook a múlt héten indította el a koronavírus információs platformját is, amelyen a WHO és a helyi egészségügyi szervezetek információit osztja meg a felhasználókkal.

A Facebook 100 millió dollárt adományoz vállalkozásoknak

A koronavírus kilátástalan helyzetbe sodorja a gazdasági életet és számtalan vállalkozást is. Míg a nagyobb anyagi bevétellel rendelkező cégek fenn tudják tartani magukat a válságos hónapokban is, addig egészen kis intézmények képtelenek ezt megtenni. Arra már volt példa, hogy jelentős tőkével rendelkezők próbáltak meg segíteni a hasonló globális problémákon, de most a Facebook is adakozó lépésre szánta el magát.

A tárgyi adományokon kívül a Facebook 100 millió dolláros segítséget ajánlott fel a kisvállalkozók számára, akik a koronavírus-krízis miatt kerültek kilátástalan helyzetbe. Zuckerberg továbbá azt is bejelentette, hogy a világjárvány idején a Facebook 45 ezer alkalmazottja dolgozik otthonról.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet