Követem Design Fantasztikus nők: Marie Curie, J. K. Rowling, Frida Kahlo...

Fantasztikus nők: Marie Curie, J. K. Rowling, Frida Kahlo és Ada Lovelace együtt, egy játékban

Hirdetés

Vannak ötletek, amikor minden összeáll: igényes tartalom, igényes kivitelezés, ismeretterjesztés, társadalmi érzékenyítés és mindezeken túl még szórakoztató, közösségi élmény is egyben. Ez a Fantastic Women (Fantasztikus nők) elnevezésű társasjáték.

1
Meghatározó nők a tudomány és a művészetek területéről

/ Fotó: Fantastic Women
Hirdetés

Mindig örömmel adunk hírt a nőkről szóló kezdeményezésekről, így a Creative Boom által bemutatott projektről is, amelyet nők készítettek nőkről, de nem kizárólag nőknek.

Fantasztikus nők – ezt a nevet adta Frances Ambler szabadúszó szerkesztő és író az általa tervezett társasjátéknak. A játék során a világ legmeghatározóbb nőalakjai közül 32 kiválóságot ismerhetnek meg közelebbről a játékosok.

Rihannazine: Nők, akik haladó szellemben formálják a világot Rihanna szerint

Csak kevesekben létezik együtt a nőiség, a vállalkozószellem és a kreativitás úgy, ahogy Rihanná ban. Pályafutása során művészként, dizájnerként és zenészként is olyan rekordokat ért el tehetsége ügyes kiaknázásával, amelyek előtt dollármilliós iparágak is kénytelenek voltak fejet hajtani. Úttörő, mondhatnánk, ha nem lenne már ez a szó túlságosan elcsépelt, mindenben, amibe belefog, és az egész világon visszhangra talál.

Malala Yousafzai-tól Rosa Parks-on át Amelia Earhartig terjed azon úttörő, bátor és erős asszonyok sora, akik élettörténetére rácsodálkozhatunk Ambler játékában. A gondosan kivitelezett termék egyben esztétikai élmény is: a kártyákon szereplő gyönyörű portrékat a chilei illusztrátor, Daniela Henríquez készítette, aki tussal és akvarellel dolgozik.

/ Fotó: Fantastic Women

A játékhoz tartozó kis füzetben Ambler elkészítette minden nő életrajzát. A nem ritkán több területen is korszakalkotó fordulatok mellett kis színesekben is bővelkednek a leírások. Tudtátok például, hogy a fényképész Lee Miller Amerikából Párizsba utazott, ahol éppen a fénykorát élte a szürrealizmus, majd Man Ray-jel is dolgozott, és együtt alkották meg a szolarizációt?

A 2. világháború alatt Miller a Vogue magazin háborús tudósítójaként közvetlenül a frontvonalban dolgozott, még a londoni bombázást is megörökítette. De tudósított Párizs felszabadításáról és a koncentrációs táborok borzalmairól.

Sosem hátrált meg az igazság elől, mégha nagyon felkavaró is volt.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3