A Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának arculatával és az egy. magazinnak tervezett animált logóval nyerte Farkas Anna a grafikusok egyik legnevesebb amerikai díját, a Type Directors Club „Certificate of Typographic Excellence” címét.

55 országból került ki győztesen a magyar tipográfus

TDC a tipográfia Oscar-díja, ahol megtudhatjuk többek között, hogy milyen lesz a logotípia jövője, a jövő logotípiája. A pályázatra ötvenöt országból érkezett több mint 1800 nevezés, közülük Farkas Anna két pályamunkájával nyerte el a díjat.

A Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának arculata kapta az egyik elismerést, amelyet férjével és alkotótársával, Batisz Miklóssal közösen jegyez, de ugyanígy díjat érdemelt az egy. magazinnak tervezett logója is.

Az elmúlt hetven évben rajta kívül csupán két magyar szakmabeli kapta meg a kitüntetést.

Magyország is felkerült a térképre

Farkas Anna szerint a legnagyobb hozadéka ennek a díjnak, hogy nemcsak az adott alkotó, de a Magyarország is felkerült a térképre.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mindig az a cél, hogy betűkkel tudjam megmutatni, az adott megrendelő mit gondol a világról, mit szeretne mondani. Ezt sűrítem egy képbe, egy logóba, egyetlen megjelenésbe[/perfectpullquote]

– mondta el az egy.hu-nak Farkas.

Farkas Anna Tervezografikus
Farkas Anna Tervezőgrafikus

Elmondása szerint az animált logotípia, vagyis az, hogy mozgó elemekkel dolgoznak egy logón, itthon még kevéssé elterjedt, sőt külföldön is csak elvétve találkozunk vele.

Világtrend azonban, hogy a statikus képi világot kezdjük túlhaladni, inkább a mozgásos, videós anyagok hívják fel magukra a figyelmünket.

Mielőtt bepánikolnánk: 2019 legjobb designtermékei a 3D-s falutól az Instagram-irodalomig

Az idén debütált innovatív alkotások életünk számtalan szegmensét lefedik, így nem csoda, hogy szinte képtelenség rangsorolni a találmányok hosszú sorát. Mivel a díjazottak különböző területeken, más-más témát gazdagítanak, így nem próbálunk azok közt értékbeli sorrendet felállítani. A New York-i Közkönyvtárnak közel 200.000 követője van az Instagramon.

Ennek az újdonságnak a továbbfejlesztése volt az egy. logója, amiben minden karakter mindig ugyanaz, mégis folyamatosan változik, mindig másképpen néz ki:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az Egy.hu indulásáról már korábban beszámoltunk. Ez az a magazin, amelyet Borbás Marcsi, a Gasztroangyal műsorvezetője és Rákóczi Feri indított el. TDC pályamunkáit azon túl, hogy egy nemzetközileg forgalmazott könyvbe nyomtatják, körbeviszik a világon, egy kiállítás keretein belül bemutatják Amerikától kezdve Európán át a keleti világban mindenhol.

Farkas Anna Tervezografikus Batisz Miklos
Farkas Anna És Párja, Batisz Miklós, Akivel Megalkották Az Anaptárat, Amellyel Elnyerték A Világ Egyik Legrangosabb Designdíját, A Red Dot Design Awardot / Fotó: Balányi László / Wlb

Farkas 1996-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán diplomázott. Fő profilja a logók, emblémák, katalógusok és kiállítások arculatának grafikai tervezése. 2006-ban több kollégájával közösen hozták létre a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társaságát (MATT). Munkái a legnevesebb hazai és nemzetközi szakmai kiadványokban szerepelnek és rendszeres résztvevője tervezőgrafikai kiállításoknak. Munkáit számos hazai- és nemzetközi díjjal jutalmazták. A szakmán belül az egyik legrangosabb díjat, az Arany Rajzszöget kétszer (2007, 2019) is elnyerte. A TDC mellett két Red Dot-díjjal és egy Ferenczy Noémi-díjjal is büszkélkedhet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.