Követem Design Farkas Anna magyar grafikus kapta a tipográfia Oscar-díját

Farkas Anna magyar grafikus kapta a tipográfia Oscar-díját

Promóció

A Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának arculatával és az egy. magazinnak tervezett animált logóval nyerte Farkas Anna a grafikusok egyik legnevesebb amerikai díját, a Type Directors Club „Certificate of Typographic Excellence” címét.

55 országból került ki győztesen a magyar tipográfus

Promóció
- Advertisement -

TDC a tipográfia Oscar-díja, ahol megtudhatjuk többek között, hogy milyen lesz a logotípia jövője, a jövő logotípiája. A pályázatra ötvenöt országból érkezett több mint 1800 nevezés, közülük Farkas Anna két pályamunkájával nyerte el a díjat.

A Lipcsei Könyvvásár magyar pavilonjának arculata kapta az egyik elismerést, amelyet férjével és alkotótársával, Batisz Miklóssal közösen jegyez, de ugyanígy díjat érdemelt az egy. magazinnak tervezett logója is.

Az elmúlt hetven évben rajta kívül csupán két magyar szakmabeli kapta meg a kitüntetést.

Magyország is felkerült a térképre

Farkas Anna szerint a legnagyobb hozadéka ennek a díjnak, hogy nemcsak az adott alkotó, de a Magyarország is felkerült a térképre.

Mindig az a cél, hogy betűkkel tudjam megmutatni, az adott megrendelő mit gondol a világról, mit szeretne mondani. Ezt sűrítem egy képbe, egy logóba, egyetlen megjelenésbe

– mondta el az egy.hu-nak Farkas.

Farkas Anna tervezőgrafikus

Elmondása szerint az animált logotípia, vagyis az, hogy mozgó elemekkel dolgoznak egy logón, itthon még kevéssé elterjedt, sőt külföldön is csak elvétve találkozunk vele.

Világtrend azonban, hogy a statikus képi világot kezdjük túlhaladni, inkább a mozgásos, videós anyagok hívják fel magukra a figyelmünket.

Mielőtt bepánikolnánk: 2019 legjobb designtermékei a 3D-s falutól az Instagram-irodalomig

Az idén debütált innovatív alkotások életünk számtalan szegmensét lefedik, így nem csoda, hogy szinte képtelenség rangsorolni a találmányok hosszú sorát. Mivel a díjazottak különböző területeken, más-más témát gazdagítanak, így nem próbálunk azok közt értékbeli sorrendet felállítani. A New York-i Közkönyvtárnak közel 200.000 követője van az Instagramon.

Ennek az újdonságnak a továbbfejlesztése volt az egy. logója, amiben minden karakter mindig ugyanaz, mégis folyamatosan változik, mindig másképpen néz ki:

Security Check Required

No Description

Az Egy.hu indulásáról már korábban beszámoltunk. Ez az a magazin, amelyet Borbás Marcsi, a Gasztroangyal műsorvezetője és Rákóczi Feri indított el. TDC pályamunkáit azon túl, hogy egy nemzetközileg forgalmazott könyvbe nyomtatják, körbeviszik a világon, egy kiállítás keretein belül bemutatják Amerikától kezdve Európán át a keleti világban mindenhol.

Farkas Anna és párja, Batisz Miklós, akivel megalkották az Anaptárat, amellyel elnyerték a világ egyik legrangosabb designdíját, a Red Dot Design Awardot / Fotó: Balányi László / WLB

Farkas 1996-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán diplomázott. Fő profilja a logók, emblémák, katalógusok és kiállítások arculatának grafikai tervezése. 2006-ban több kollégájával közösen hozták létre a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társaságát (MATT). Munkái a legnevesebb hazai és nemzetközi szakmai kiadványokban szerepelnek és rendszeres résztvevője tervezőgrafikai kiállításoknak. Munkáit számos hazai- és nemzetközi díjjal jutalmazták. A szakmán belül az egyik legrangosabb díjat, az Arany Rajzszöget kétszer (2007, 2019) is elnyerte. A TDC mellett két Red Dot-díjjal és egy Ferenczy Noémi-díjjal is büszkélkedhet.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3