Az Exatlon Hungary villájának elvesztése után Farkas Zsófi személyi edzővel Herczeg-Kis Bálint és Buzás Dorottya kezdeményezett beszélgetést a tábori faház teraszán.

Farkas Zsófi a leggyengébb láncszem az Exatlon Hungary új játékosai közül?

A Kihívók csapatához a feltöltés során három új játékos csatlakozott, Szente Gréta, Wald Ákos és Farkas Zsófia. Farkas Zsófi 26 éves személyi edző a sport mellett az állatok szerelmese, barátnőjével állatmenhelyet alapított. Úszott és kosárlabdázott is, két kutyája van.

Farkas Zsofia Exatlon Hungary Kihivok
Farkas Zsófi, A Kihívók Csapatának Egyik Legújabb Tagja / Fotó: Farkas Zsófia Személyi Edző Hivatalos Facebook-Oldala

A Dominikán versengőkhöz hétfőn csatlakozók az Exatlon Hungary egyik legikonikusabb vízi pályályán mérethették meg magukat elsőként. Farkas Zsófi egyik futamán sem hozott pontot, mindkét erőpróbából vesztesként került ki. Zsófi nehézkesen induló Exatlon Hungary-pályafutása természetesen hozzájárult a csapat összpontszámának hátránybakerüléséhez. A játékokat követően a Kihívók nem mehettek vissza a jól megszokott villa-körülmények közé, hirtelen a táborban voltak kénytelenek nyugovóra térni. Buzás Dorottya, Herczeg-Kis Bálint és Kőnig Anna már a kezdetek óta játékban vannak, és a futamok után taktikai megbeszélést tartottak.

Gréti és Ákos teljesítményét magasztalták, Farkas Zsófi erőnlétével kapcsolatban azonban szkeptikusan fogalmaztak. A faház teraszán egyértelművé tették az egyértelműt, és megkérték Zsófit, hogy a továbbiakban adjon bele mindent, mert amennyiben a Kihívók közt kerül sor párbajra, egy fiú csapattagot elveszíthetnek.

Fejfájás és balszerencse

Farkas Zsófi, aki a hétfői párbajok során a hirtelen hőmérsékletváltozás miatti fejfájással indokolta teljesítményének alakulását, Wald Ákost avatta be a kényelmetlen fejmosás részleteibe.

Ha ezt nekem mondták volna vagy velem beszéltek volna így, akkor biztos, hogy nagyon rosszul esett volna, és nehezebben állnék neki a mai napnak

– fejezte ki együttérzését Ákos és igyekezett megnyugtatni Zsófit, hogy szerinte egyáltalán nem volt lassú a futamok során. Az egyetemista fiú, akit az emberi értetlenség és butaság tud a legkönnyebben felidegesíteni úgy véli, az újoncok első napján, még a csomagok kipakolása előtt, nem szép dolog bárkinek is megkérdőjelezni a teljesítményét.

A keddi megmérettetés Újvári Izabella ellen szintén vereséget hozott Farkas Zsófi számára, aki ezúttal a szerencse hiányára fogta a dicsőség elmaradását. Az új csapattag lefelé ívelő szériáját már a Kihívók férfi tagjai sem hagyták szó nélkül. A pontszámaik alapján Kővári Viktor és Szabó Benő a csapat párbajra esélyes játékosai. A fiúk egyet értettek abban, hogy a végjáték előtt kivétel nélkül minden csapattársnak a vereség lehetőségét kizárva kell majd rajthoz állnia.

Ne haragudjatok meg, hogy ezt mondom, de gyakorlatilag mint egy lassított felvétel, olyan volt a pályán. Én azt látom, hogy nincs állóképessége

– véleményezte Zsófi erőnlétét Kővári Viktor.

Kénytelenek lesznek beáldozni Zsófit?

Szabó Benő szerint aki fizikailag nincs rendben, az fejben sem tud jól teljesíteni az ügyességi feladatok során.

Taktikai döntésük alapján kénytelenek lesznek feláldozni a leggyengébb láncszemet, és Zsófit küldik majd versenybe a Bajnokok legerősebb lány versenyzőivel szemben, hogy a Kihívók erősebb lány játékosai nagyobb eséllyel győzedelmeskedhessenek. 

Kapcsolódó cikk

Farkas Zsófi hálás Kőnig Anna és Ferenc Vivien támogató szavaiért, és örül, hogy a fiúk is segíteni szeretnék állóképességének javulását, mégis úgy érzi, túl nagy rajta a nyomás.

Nem csak a Kihívók csapatánál, hanem a Bajnokoknál sem felhőtlen minden. Szendy Lilla és Szabó Franciska között is erősödik a fesztülség.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet