Ez a fotósorozat után kétszer is meggondolod, mit vegyél karácsonyi ajándéknak

Igor Dobrowolski a Black Friday apropóján készített ironikus képekkel igyekszik rávenni az embereket arra, hogy kétszer is gondolják meg, mielőtt vásárolnak. Karácsonyi időszakban is érdemes szem előtt tartani.

Az év végi vásárlási őrület kapcsán már sokan, sokféleképpen felhívták arra a figyelmünket, hogy rengeteg felesleges holmira költünk. Tehát a fast fashion hívei vagyunk.

Már a pornóipar is a Föld megmentésén fáradozik, a maga módján

Nem ez az első alkalom, hogy a pornóipar lépéseket tesz a környezet megmentéséért. A Pornhub Beesexual kampányukkal a méheket, wankban nevű karkötőjükkel (mindenki keressen rá, aki szeretne) pedig az energiafelhasználást segítették. Nemrégiben adták közre Dirtiest Porn Ever videójukat, melyben egy amatőr pornópár a világ legkoszosabb óceánpartjain jegyzi el egymást.

Igor Dobrowolski a Black Friday alkalmával készített döbbenetes fotósorozatot a divatipar „áldásos” hatásairól. A Think before you buy (Gondolkodj, mielőtt vásárolsz) címre keresztelt képek rávilágítanak arra, hogy a folyton változó divattrendek mekkora környezeti károkat képesek okozni.

Érdemes szem előtt tartani mindezt a karácsonyi hajsza előtt és során is.

A divattermékek végül a szemétben végzik és tonnaszám szennyezik a bolygónkat.

Fast Fashion#1

/ Kép: Igor Dobrowolski

Fast Fashion#2

/ Kép: Igor Dobrowolski

Fast Fashion#3

/ Kép: Igor Dobrowolski

Fast Fashion#4

/ Kép: Igor Dobrowolski

Fast Fashion#5

/ Kép: Igor Dobrowolski

Fast Fashion#6

 

/ Kép: Igor Dobrowolski

Kasmír pulóver: 22 kg szén-dioxid kibocsátással és 3000 liter víz felhasználásával jár az előállítása. Gondolkozz mielőtt vásárolsz!

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból