Pont itt, pont most: Fatboy Slimet, a neves angol dj-t megihlette Greta Thunberg beszéde, amelyet 2019. szeptemberében, az ENSZ-klímacsúcson intézett a világ vezető politikusaihoz, írja az Indy100.

Greta Thunberg, a világ leghíresebb aktivistájának szenvedélyes beszédét nem sokkal a metálfeldolgozás után immáron house változatban is meghallgathatjuk Fatboy Slim remixének köszönhetően.

Fatboy Slim Greta Thunberg Right Here Richt Now
A Neves Dj, Fatboy Slim Remixelte Egyik Legnagyobb Slágerét Greta Thunberg Tiszteletére / Fotó: New York Post / Getty Images

Mint ismeretes, a svéd klímaaktivista cseppet sem fogta vissza szavait és érzelmeit, amikor számonkérte a vezető politikusokon a jövőjükért aggódó fiatalok nevében, hogy eddig nem tettek semmit a klímavészhelyzet megállításáért. Nem csoda, hogy ez a szenvedély több művészt megihletett.

A dj-producer egy közelmúltbeli fellépésén adta elő 1999-es slágerének, a Right Here, Right Now-nak a klímatudatos módon újrakevert változatát.

A közönség imádta a dj meglepő tiszteletadását a svéd diáklány felé, és a közösségi médiába feltöltött koncertvideók azonnal elterjedtek a neten.

“Ne rám figyeljetek, hanem a tudósokra!” – Greta Thunberg üzen a világnak / Vélemény

2018 nyarán európai rekordokat döntő hőhullámok és erdőtüzek söpörtek végig kontinensünk északi felén. Nem kevés svéd földterületet pusztított el a tűz, egészen az Északi-sarkig. Az akkor 15 éves Greta ezért egy napon, iskola helyett, leült a svéd parlament elé. Egyedül ült az aszfalton, mert senki sem csatlakozott hozzá.

Ez a remix nyár óta már a harmadik zeneszám volt, amely valamilyen módon kötődik Greta nevéhez. Az október elején a Despotz Records által kislemezen kiadott metálverzió bevételét környezetvédelmi célokra fordítják.

Fatboy Slim a VOLTon, Right here, right now / ContextUs

A világ egyik legnagyobb múltú DJ-legendája, Fatboy Slim június 26-án tér vissza a 25. Telekom VOLT Fesztiválra. Norman Cook-nak – vagy ahogyan a legtöbben ismerjük: Fatboy Slimnek – az elmúlt évtizedek során olyan gigantikus slágereket köszönhettünk, mint a Praise You, a Rockafeller Skank vagy a Right Here, Right Now.

Aki pedig inkább relaxációval vezetné le az egyre kínzóbb klímafeszültségét, meghallgathatja Greta esszéjét a The 1975 csapat meditációs zenéket idéző számára.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk