Belső vizsgálatot indított a Fejér Megyei Szent György Kórház, miután egy nő panaszt tett, amiért egy beteghordó zaklatta, amíg az abortuszára várt.

Fruzsinának el kellett vetetnie magzatát, mivel az ötödik héttől kezdve nem fejlődött tovább. Ám a nőnek nem csak a veszteséget kellett feldolgoznia, de még a kórház egyik munkatársának atrocitásait is el kellett viselnie, írjaBlikk

Elmondása szerint a férfi egy kék egyenruhát viselő, középkorú illető volt, aki egy pillanat alatt elűzte a nyugalmat a kórteremből. Fruzsina elmondása szerint a beteghordó férfinek kellett előkészítenie őt az operáció előtt, és mielőtt ráadta a hajhálót, beletúrt a hajába, és közölte, hogy “imádom a vörös-szőke hajakat”. Ezután erotikus töltetű megjegyzéseket tett neki, akarata ellenére kézen fogva kísérte be a műtőbe, és még a hasára is rátette a kezét. Emlékei szerint a férfiből erős alkoholszag áradt, és egyszer el is esett a műtőben.

Fruzsina ekkor még nem tudta, hogy a férfi beteghordó, azt hitte, ő fogja elvégezni a beavatkozást. Kiemelte, hogy a viselkedéséért senki sem szólt rá. A nőt és párját a kórházi kijelentkezéskor tájékoztatta az orvos, hogy a férfi beteghordó, és nem tűnt meglepettnek a panasz hallattán, azonnal tudta, kiről beszélnek. Hozzátette: 

Emberhiány van, nincsenek abban a helyzetben, hogy megválogassák, kiket vesznek fel.

Arra a kérdésre, hogy miért nem szólt rá senki a viselkedése miatt, azt felelte: “meg kell érteni, hogy hiába történik egy ilyen helyzetben ilyen abszurd dolog, mégis csak az lebeg az ember szeme előtt, hogy hazamenjen”.

A pár hivatalos panaszt tett, melynek következtében a kórház belső vizsgálatot indított, a beteghordót pedig annak lezárultáig felfüggesztették a munkából. Fruzsina a közösségi médiában mesélte el történetét, abban bízva, hogy mások is előállnak a tapasztalataikkal, hogy közösen el tudják érni, hogy a férfit örökre tiltsák el a munkavégzéstől. Azóta akadtak is jelentkezők, ki névvel, ki név nélkül.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet