Több fiatal felforralt betétekből állított elő drogot

Több indonéz fiatalt is letartóztattak a hatóságok, miután rajtakapták őket a veszélyes ital fogyasztása közben. Az érintettek az internetről tájékozódtak az elkészítés folyamatáról.

Indonézia különböző részeiről, Jakarta, valamint Közép- és Nyugat-Jáva környékéről vittek be 13 és 16 év közötti fiatalokat a rendőrök. A tinédzserek betétből előállított, hallucinációt okozó drogot használtak. Mint kiderült, a receptet az internetről tanulták meg. Arról sajnos nem tájékozódtak, milyen mellékhatásai és veszélyei lehetnek ennek a módszernek.

drug
Nem is tudják, mik a mellékhatások / Fotó: Esquire

Egy 14 éves fiú, Belitung-szigetéről mondta el a helyi lapnak az italkészítés folyamatát. A betétet kicsomagolják, majd kb. egy óráig forralják. A vizet lehűtik, a betétet pedig egy konténerbe szorítják. Az újság azt is leírta, ugyanezt a hatást érik el pelenkák segítségével. A fiú hozzátette, a szer addiktív, ő és a barátai reggel, délben és este is fogyasztják.

Kétszer annyi nő hal meg drogtúladagolás miatt, mint férfi / ContextUs

Van egy lány, nevezzük most Évának. Éva 14 éves. A családja szereti őt, boldogok és sokat nevetnek. Legalábbis kívülről így tűnhet, de Éva boldogsága nem igazi. Egy évvel ezelőtt megerőszakolták. A férfit, aki egy valószínűleg egy életre elég lelki sebet okozott Évának, hat évre zárták börtönbe.

Az érintett vegyi anyagokkal kapcsolatban kevés kutatás áll rendelkezésre, az Egészségügyi Minisztérium vizsgálja, mi okozhatja a hallucinogén hatást. Annyit lehet tudni, hogy maga a jelenség nem új, volt rá példa 2016-ban is. Az Indonéz Nemzeti Kábítószerek Szervezetének parancsnoka, Suprinarto szerint fontos, hogy az embereket tájékoztassák ezekről a szerekről. Ugyanis a törvény szemében nem minősülnek kábítószernek, de a hatásuk ugyanaz.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból