Felipe Pantone hologramjai vizuális életre keltik a zenét

Felipe Pantone a kortárs street art élvonalába tartozik. Az argentin-spanyol művész falfestményei a zene és a vizuális művészet metszéspontján születnek.

Felipe Pantone nagy méretű alkotásai tobzódnak a színekben, és olyan merészen formatervezettek, hogy hallucinációs hologramok benyomását keltik. Mintha az Alice Csodaországban világa elevenedne meg: aki látja, könnyen beleeshet a nyúl barlangjába.

Mostanáig Pantone munkáit épületeken lehetett látni szerte a világban, egy Anderson .Paak zenei videóban és lemezborítóként, ami a The Voidz számára készült. Felipe Pantone azonban legújabb projektjén a Ballantine’s-szal dolgozik együtt. A dolog lényege, hogy az élő zenei tereket vizuális-érzékelői élménnyé alakítsa, és ezáltal a zenét vizuális életre keltse.

A Ballantine’s True Music Series című sorozata a világ minden tájáról érkező underground művészetet és zenei tehetségeket állítja reflektorfénybe.

A sorozat részeként Pantone munkáit Moszkvában és Santiagóban lehet látni. A kollaboráció keretében Felipe az underground klubkultúrát, a zenei hanghullámokat, valamint rögzítő és gyártási folyamatot használ fel múzsaként. A végeredmény három nagyon izgalmas műalkotás.

6700C20B45259E278A5049Ee9779A855
Felipe Pantone Hologramjai A Hallucinációk Világát Idézik / Fotó: Be Street #27 – Felipe Pantone Pinterest-Oldala

Az élő eseményekhez Pantone munkáit hang reaktív kivetítőkhöz csatlakoztatják, hogy létrehozzák saját hangszín-szabályozójukat. Ez az audiovizuális kombináció olyan érzékszervi élményt eredményez, ahol a zenészek szemtanúi lesznek az általuk alkotott zene vizuális megjelenítésének.

A koncepció 2014-es megszületése óta a Ballantine’s True Music Series sorozata a világ számos pontjának kreatív művészetét ünnepelte már.

Bemutatta Lisszabon feltörekvő zenei szcénáját és betekintést engedett a fiatal, afrikai kreatív alkotók pezsgő világába. A projekt eddigi felhozatalában olyan zenészeket találunk, mint Seth Troxler és Maya Jane Cole, valamint olyan képzőművészeket, mint Leif Podhajsky és Dave Ma.

https://www.youtube.com/watch?v=XKd4RV-e4S0&feature=youtu.be

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból