A 41. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztiválon pénteken, a Rendezők Hete válogatásában két díjjal jutalmazták Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját – közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) pénteken az MTI-vel.

Horvát Lili filmje hatalmas sikert aratott világszerte

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámája a Rendezők Hete válogatás legjobb filmje lett, a főszereplő Stork Natasa pedig a legjobb színésznő díját kapta. Mint beszámoltunk, az idei Fantasportón Bergendy Péter mozija, a Post Mortem – amely az első magyar horrorfilm – is díjazott két kategóriában: legjobb forgatókönyv, legjobb rendezés. Ez pedig azt jelenti, hogy négy kategóriában is diadalmaskodtak a magyar filmesek.

Horvát Lili alkotása kiemelkedő sikert aratott itthon és külföldön egyaránt, Varsótól Chicagóig díjazták a filmfesztiválok és január végén az amerikai bemutató alkalmával nagy lelkesedéssel fogadták az Egyesült Államok filmkritikusai. Legutóbb Clevelandben nyerte el a legjobb közép-kelet-európai filmért járó elismerést.

Horvat Lili Felkeszules Meghatarozatlan Ideig Tarto Egyuttletre Fantasporto
Portugália Filmfesztiválján Is Sikert Aratott Horvát Lili Filmje. / Fotó: Mozinet

Horvát Lili filmje történelmet író sikereknek örvend: A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre volt az első magyar film, amelyet meghívták a Velencei Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyprogramjába, egyetlen magyar alkotásként vett részt a Philadelphiai Nemzetközi Filmfesztiválon és a rendező Dublinban is elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat.

Kapcsolódó cikk

A Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlétre hipnotikus alkotás a szerelemről, képzeletről és valóságról a

Horvát Lili filmjében a valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (16) előzetes

Már elérhető a Cinego kínálatában!https://cinego.hu/filmek/felkeszulesA Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet ...

A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával. A 35 mm-es nyersanyagra forgatott film operatőre Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi. A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk, további fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor tűnik fel a filmben.

Európa-szerte, Kanadában, Latin-Amerikában és Ausztráliában is látható lesz a közeljövőben Horvát Lili alkotása, az NFI már 20 forgalmazási területre értékesítette a magyar mozifilmet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet