Követem Élet + Stílus Félmeztelenül tiltakoztak az Extinction Rebellion aktivistái nőnapon

Félmeztelenül tiltakoztak az Extinction Rebellion aktivistái nőnapon

Hirdetés

A klímaszorongás után újabb szavakkal bővül a szókincsünk: klímaerőszak. Ez ellen tüntettek az Extinction Rebelion aktivistái nőnapon.

1
A „klímaerőszak” ellen tüntettek

/ Fotó: Tomm Morton / XrebellionUK
Hirdetés

Vasárnap, március 8-án, a nemzetközi nőnap alkalmából az Extinction Rebellion 31 aktivistája félmeztelenre vetkőzve, mellkasukra írt szlogenekkel, mint „klímaerőszak” vagy „klímagyilkosok” és „klímazaklatók”, eltorlaszolta a Waterloo Bridge-et Londonban, írja a Dazed.

Az Extinction Rebellion csatlakozik és támogatja a női mozgalmakat világszerte. Ahogy egyre közeledünk a klíma- és ökológiai katasztrófa felé, a nők fogják aránytalanul súlyos mértékben elszenvedni a következményeket – olvasható az ER által kiadott közleményben.

Dizájnermaszkokban a tiszta levegőért: neves brit művészek tervezték az Extinction Rebellion tüntetésére a maszkokat

Február 20-án a londoni Természettudományi Múzeumban tiltakoztak az Extinction Rebellion aktivistái az Egyesült Királyságban mért katasztrofális légszennyezettségi mutatók miatt, írja a . Az erőszakmentes, ámde nagyon látványos és figyelemfelkeltő megmozdulásokat szervező aktivista csoport legújabb akcióját a londoni Természettudományi Múzeumba szervezték. Pici gyerekek szüleikkel, de az unokájuk jövőjéért magukat felelősnek érző nyugdíjasok is a földre vetették magukat húsz percre.

Az aktivista csoport elmagyarázta, hogy a félmeztelenre vetkőzés azt jelképezi, hogy a nők mennyire kiszolgáltatottak a klímavészhelyzet alatt. A Természetvédelmi Világszövetség egyik friss, 2020 januári tanulmányára hivatkoznak, amely kimutatta, hogy összefüggés található a klímakatasztrófa, a környezet pusztulása és a nők ellen elkövetett erőszak között.

A tanulmány kimutatta, hogy az erdők kipusztítása és a termőföld kimerülése azt jelenti, hogy a nőknek messzebbre kell utazniuk ahhoz, hogy összegyűjtsék a mindennapi megélhetésükhöz szükséges dolgokat, mint például tűzifa. Ezáltal jobban ki vannak téve az erőszakos cselekményeknek és emberrablásnak, magyarázza a csoport a honlapján. Az ENSZ adatai szerint a klímaváltozásnak leginkább kitett személyek 80%-ban nők.

A világot fenyegető legnagyobb veszélyek mind a klímaváltozáshoz kapcsolódnak

Ha esetleg újabb emlékeztetőre lenne szükségünk ahhoz, hogy tudjuk, a bolygónk a teljes összeomlás felé halad, a Világgazdasági Fórum éves jelentése figyelmeztet rá: 15 éves történetében most először az első öt legnagyobb veszély, amely az emberiséget fenyegeti, mind a klímavészhelyzethez kapcsolódik.

A Waterloo Bridge-et, a tüntetés helyszínét a nők hídjaként is emlegetik, mert főleg nők építették meg a második világháború alatt. Az élőlánccal elállták az utat a hídra, és közben azt az üzenetet terjesztették, hogy a klímaváltozás genderkérdés is.

ForrásDazed
Hirdetés

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Hirdetés

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

Személyes kalandozásaim a klímakatasztrófában

A klímaváltozás csak egy kommunista trükk, az időjárásnak nem kell megszűnnie?

Primal: az utolsó utáni némafilmben egy ősember dinoszauruszon lovagol

Véres és precíz történet, amiben senki egy árva szót sem szól.
Promóció
Promóció
Hirdetés

ez is érdekeltéged
<3