Az ifjabb Frans Francken flamand festő egy képét 1,484 millió euróért (488 millió forintért) vették meg, miközben előzetesen 150 ezer euróra, azaz a végső ár tizedére becsülték.

Hirdetés

A korábban becsült ár tízszereséért kelt el egy franciaországi árverésen az ifjabb Frans Francken flamand festő Átkelés a Vörös-tengeren című alkotása. A képet végül 488 millió forintnak megfelelő euróért vették meg Troyes városában szombaton. Állítólag egy jelentős európai gyűjtő nyerte meg a licitharcot. 

A Boisseau-Pomez aukciósház információi szerint a festmény korábban egy francia gyűjtő birtokában volt.

Az 1620 körül festett, Átkelés a Vörös-tengeren című alkotást előzetesen 120-150 ezer euróra becsülték. Az ifjabb Frans Francken (1581-1642) neves antwerpeni festődinasztiából származott,a történelmi, mitológiai és allegorikus témák specialistája volt.

Boisseau-Pomez * Commissaires-priseurs

Résultat record] La Traversée de la Mer Rouge de Francken, adjugé 1.488.000€ aujourd’hui à l’hôtel des ventes de #Troyes en collaboration avec le @cabinetturquin! 2e enchère mondiale pour l’artiste,…

A flamand mester Az erények és a bűnök között választásra kényszerülő ember című festménye 7,02 millió euróért (2,28 milliárd forint) cserélt gazdát 2010 áprilisában Bécsben, a Dorotheum aukcióján. Ez a legmagasabb ár, amelyet egy műtárgy valaha Ausztriában árverésen elért, egyúttal a legmagasabb, amelyet Frans Francken egy munkájáért valaha is megadtak.

Hirdetés