Kiderültek a 2020-as felsőoktatási felvételi ponthatárok eredményei

Este 8 óra után kikerültek a felvi.hu-ra a felvételi ponthatárok a szeptemberben induló egyetemi képzésekre. A diákok sms-t is kapnak az eredményükről, de ezek késhetnek.

Több mint 91 ezren jelentkeztek 2020-ban

A szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre 91 460-an adtak be jelentkezési lapot, többségük tandíj nélküli, állami ösztöndíjas helyre (81 350-en, míg az önköltséges formát 10 110-en vállalnák).

felsooktatasi felveteli ponthatarok 2020 felvi
Friss egyetemisták örülnek a 2020-as felsőoktatási felvételi ponthatároknaka Pont Ott Parti rendezvényen a Rio Budapest szórakozóhelyen / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A legtöbben, 57 799-en a 3-4 éves alapképzést adtak meg első helyen, az 5-6 éves osztatlan képzésre (orvosi, fogorvosi, állatorvosi, jogi, gyógyszerész, építész) 11 719-en, 2 éves felsőoktatási szakképzésre 5132-en, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők közül pedig mesterképzésre 16 810-en jelentkeztek első helyen.

Ezek a legnépszerűbb szakok idén

Az Index kigyűjtötte a legnépszerűbb szakok ponthatárait, többségüknél kevesebb pont is elég volt, mint tavaly.

Így tanulj nyelveket a 21. században: Linguafest -Tudósítás

Ezekre és rengeteg további izgalmas kérdésre adott választ az idei LinguaFest szeptember első szombatján. A 20. alkalommal megrendezett Nyelvparádé – idén nevezték át Linguafestre – szervezői nem csak átnevezték és az Akváriumba költöztették a rendezvényt, hanem túl is léptek a nyelvtanulás keretein. A LinguaFest fő üzenete: nyelvismerettel nincsenek határok, számtalan lehetőség kerül elérhető távolságba.

Az első helyes jelentkezések alapján a legnépszerűbb szakirányok:

gazdaságtudományi (20 171),
bölcsészettudományi (10 972),
műszaki (9888).
A legtöbben most is az ELTE-t jelölték meg, majd a Debreceni Egyetemet és a Szegedi Tudományegyetemet.

A 2020-as felsőoktatási felvételi ponthatárok részletes eredményeiről a felvi.hu ezen oldalán olvashatsz.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból