Érdemes mindig odafigyelni az online biztonságra, és észben tartani annak jeleit, hogy valaki feltörte a telefonunkat.

Az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbiztonsági Központja (NCSC) öt kulcsfontosságú intő jelet gyűjtött össze, amelyre érdemes odafigyelni, írja a Bors.

Ilyen jel, ha nem tudsz belépni a fiókjaidban, ebben az esetben érdemes azonnal megváltoztatni a jelszavaidat mindenhol. A másik jel az, ha megváltoznak a biztonsági beállításaink, ezeket rendszeresen ellenőrizni kell. 

Ha olyan üzenetekre vagy posztokra leszel te vagy ismerőseid figyelmesek a fiókodban, amiket nem te küldtél, azonnal jelentkezz ki mindenhonnan, és változtasd meg a jelszavakat. Érdemes rendszeresen ellenőrizni, honnan vagyunk bejelentkezve fiókjainkra, és kiléptetni a furcsa helyekről történt belépéseket. 

A bankkártyaadatainkat is óvni kell, rendszeres ellenőrzéssel felfigyelhetünk a jogosulatlan pénzutalásokra és vásárlásokra. Ha ilyet találunk, azonnal le kell tiltatni a kártyát. Ha arra gyanakszunk, hogy valamelyik fiókunkat érte hackertámadás, jelentkezzünk ki mindenhonnank, változtassunk jelszót, és figyeljünk arra, hogy be van kapcsolva a kétlépcsős azonosítás. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet