Követem Közélet Ferenc pápa megfogadta, hogy Fernando Karadima atya pedofil bűnei...

Ferenc pápa megfogadta, hogy Fernando Karadima atya pedofil bűnei soha nem ismétlődnek meg

Promóció

Ferenc pápa szégyennek nevezte a chilei szexuális visszaéléseket. Esküt tett, hogy a Fernando Karadima atya által elkövetett bűncselekmények soha nem ismétlődnek meg. A pápa még a héten találkozni készül áldozatok újabb csoportjával.

Promóció
- Advertisement -

Ferenc pápa csütörtökön bocsánatot kért a chilei szexuális visszaélések áldozataitól, és ígéretet tett arra, hogy a múltban elkövetett hibák nem fognak megismétlődni.

A pápa mély “szégyenének” adott hangot, amiért a katolikus egyház “nem figyelt oda és nem foglalkozott időben” azokkal a vádakkal, melyek szerint a chilei klérus tagjai gyerekeket molesztáltak.

Megfogadta, hogy több ilyen soha nem fog előfordulni. 

Chilében magas rangú egyházi személyeket vádoltak azzal, hogy eltussolták Fernando Karadima atya bűneit, akit a Vatikán bűnösnek talált kiskorúak molesztálásában.

Ferenc pápa Brazíliában / Fotó: AFP / Yasuyoshi Chiba / Getty Images

Az esetek még az 1980-as és 90-es években történtek. Akkoriban Karadima befolyásos pap volt, aki jó kapcsolatokat ápolt Chile gazdag társadalmi elitjével, ideértve Augusto Pinochet diktátor kormányát is.

A pápa csodálatát fejezte ki Karadima áldozatai iránt, akik annak ellenére kitartottak és nyilvánosságra hozták történetüket, hogy újra meg újra megpróbálták őket hitelteleníteni. 

Noha a Karadima elleni vádak csak 2010-ben láttak napvilágot, az ügy 2018-ban újra az érdeklődés középpontjába került, amikor a pápa belefogott az egyház múltbéli bűneinek feltárásába. Ferenc pápa nemrég személyesen találkozott 3 áldozattal, és további héttel fog a mai napon vagy vasárnap.

Nemrég beszámoltunk Wim Wenders pápáról készített dokumentumfilmjéről. A filmben Ferenc pápa zéró toleranciát hirdetett a pedofíliával szemben.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3