Ferenc pápa még 2016 márciusában jelentette be, hogy elkezd Instagramozni. A szentatya azóta rendszeresen posztol, és a jelek szerint lájkolgat is: ezúttal egy brazil modell bikinis fotóját.

Ez még tőle is szokatlan

Ferenc pápa a megválasztása óta a reformer szemléletéről híres. Többször verte ki a biztosítékot a merev vallásos hagyományok lazítása, illetve a katolikus egyház modernizálása melletti kiállásával. Korábban azt is mondta, hogy a popolizmus egyenes út Hitlerhez.

Ferenc Papa Bikinis Modell Lajkol Instagram
Ferenc Pápa / Fotó: Getty Images

Egy erotikus modell fotójának kedvelése azonban még tőle is meghökkentő. A katolikus egyházfő az Instagramon lájkolta Natalia Garibotto 27 éves, brazil modell egyik fotóját, melyen a Garibotto erotikus diáklányruhában pózol – írja a The Sun.

"Legalább a mennybe jutok"

A modell először nem akart hinni a szemének, de aztán ellenőrizte, és a kedvelés valóban a pápa hivatalos oldaláról érkezett, nem pedig valami kamuprofilról.

Kapcsolódó cikk

Miután a fura lájk híre elterjedt a közösségi portálokon, Natalia Garibotto boldogan nyilatkozta, hogy örül, mert bár az anyja utálja azokat a fotóit, melyeken a fenekét mutogatja, a pápának a jelek szerint tetszenek. 

Sőt, a fenti retweethez azt írta: “legalább a mennybe jutok.”

Nem kommentálta a Vatikán

Ferenc pápa kedvelése azóta eltűnt a fotó alól, de sokaknak vannak róla képernyőmentéseik. Mivel a Vatikán nem kommentálta az esetet, csak találgathatunk, mi történt.

Lehet, hogy a szentatya véletlenül kedvelte Garibotto fotóját, és az is elképzelhető, hogy nem is ő, hanem egy munkatársa, vagy egy profilkezelő algoritmus felelős a lájkért.

Persze az is előfordulhat, hogy a szentatya szándékosan lájkolta a fotót, csak aztán meggondolta magát. Ki tudja: Isten útjai kifürkészhetetlenek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet