Van hova fejlődnie a múzeumoknak. Egy nemrég készült kutatás kimutatta, a legnagyobb amerikai múzeumokban a fehér férfi művészek alkotásai túlsúlyban vannak a női alkotók és a kisebbség alkotásaival szemben. Szerencsére ez iránymutató lehet a jövőben.

A Public Library of Science legújabb tanulmányának eredménye lesújtó. A kutatás szerint a gyűjtemények nagy részét (87%) férfi művészek alkották. Többségük (85%) fehér bőrű. A kutatásba 18 amerikai múzeumot vontak be, köztük olyan nagy neveket, mint a MET vagy a National Gallery of Art. Az analízis során a művészek neme és etnikuma is szempont volt. 40.000 alkotást és 10.000 művészt vizsgáltak meg.

Close Up Of God And Adam S Hands 157844809 581782983Df78Cc2E8F37856
A Fehér Bőrű Férfi Művészek Aránya Még Mindig Túl Magas / Fotó: Thoughtco

A tanulmányból az is kiderült, mely múzeumok teljesítettek alul vagy túl demográfiai szempontból.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Például a 18 művészeti intézmény közül az atlantai High Musuem of Art az egyetlen, amelyben a fekete bőrű és afroamerikai művészek többségben vannak. [/perfectpullquote]

Denverben és Los Angelesben pedig a spanyol és latin-amerikai alkotók száma mutat többet képviselet szempontjából.

Színes bőrűek és melegek: 10 brit srác visszavág a sztereotípiáknak

A rendezők, Catarina Almeida és Chanel Baker hirdetés útján találtak rá a szereplőkre. Olyan színes bőrű queer fiúkat kerestek, akik részt akartak venni egy ilyen projectben, és nem féltek beszélni élményeikről. Az első mondat, amit hallani lehet a filmben: A filmet Londonban, Fulhamben vették fel.

A vizsgálat, amely on-line készült, segítséget nyújthat a gyűjtemények fejlesztésében. Egyértelmű, hogy a női alkotók és a kisebbség művészei alulreprezentáltak. New Yorkban, a Morgan Könyvtár és Múzeumban például már petíciót is indítottak ez ügyben. Reméljük, a jövőben tényleg kiegyenlítődnek a számok.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.