A húgom poénkodott azon, hogy a férjemnek mellrákja van

Kevesen tudják: ritka, de a férfiaknál is alakulhat ki mellrák.

A férfi diagnózisa: mellrák

A 41 éves Johnnál második stádiumban lévő mellrákot állapítottak meg idén augusztusban. Mind ő, mind felesége nagyon nehezen fogadta el a diagnózist, hiszen a mellrákról kizárólag női betegségként hallunk. Pedig Nagy-Britanniában az 55 ezer mellrákos nőbeteg mellett évente 390 férfinél is diagnosztizálják a kórt, jegyzi meg a Mirror.

A házaspár nemrég mondta el a családtagoknak a szomorú hírt, de ez a találkozó nem úgy alakult, ahogy várták. A feleség, akinél férje diagnózisa óta depressziót állapítottak meg, a Redditen számolt be arról, hogyan reagált a család, amikor elmondták nekik, hogy John mellrákos.

Ferfi Mellrak Poenkodas

„Nagyon nehéz volt, hiszen Johnnak sem ment egyszerűen, hogy elfogadja a diagnózist, mert addig azt hitte, hogy egy férfi nem lehet mellrákos. Vacsora után elmondtuk, hogy mi a helyzet, és mindkettőnk szülei nagyon támogatóan és együttérzően reagáltak. Anyósom még sírt is, nekünk kellett megvigasztalni. A 26 éves húgom, Judy viszont elkezdett rajta poénkodni. Azt mondta, hogy biztos azért van, mert a rákos sejtek megzavarodtak a nagy cicijei láttán” – írta a feleség.

A nő apja rászólt, ő pedig félrevonta testvérét a konyhába, és megmondta neki, mennyire érzéketlenül viselkedett, amiért a férje betegségével viccel. Judy szerint viszont nővére csak felfújta az ügyet, mert ő csak oldani akarta a feszültséget.

„Mérges lettem, mert ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, engem nevezett érzékenynek. Erre azt feleltem neki, hogy takarodjon ki a házamból, és addig nem szólok hozzá, amíg bocsánatot nem kér tőlem, de főleg Johntól” – folytatta a történetet.

Ebben a szituációban nem ült a poén

A reddites felhasználók is mélységesen felháborodtak a húg reakcióján. Valaki szerint bocsánatkérés után sem kellene visszafogadni a családba, mert nagyon sokat elárul, hogyan reagál valaki hozzátartozója betegségének hírére. Egy másik internetező úgy gondolja, hogy nem azzal kell oldani a hangulatot, hogy a rákkal viccelődünk, mert a poénok nem érzékelik a kontextust.

Jó hír azonban a rákgyógyászatban, hogy egyre több újfajta módszer segíti a korai felismerést és a terápiás lehetőségek is egyre bővülnek, korszerűsödnek.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk