Az egyre népszerűbb mindfullness-terápiák, a jóga elterjedése és a futás divattá válása is segített a fesztiválok újhullámának kiteljesedésében. Bár a legtöbb zenei fesztivál a végtelen bulizásról és az állandó ivásról szól, napjainkban ez kezd megváltozni. Reggeli jóga, futás, délutáni masszázs, éjszakai józanság. Mi teszi boldoggá a ma fiataljait?

Már szinte vége a nyárnak, de azért még javában zajlik a fesztiválszezon. Az idei évben azonban nem csak a zenéről szólnak a többnapos bulik, hanem végre azok az emberek is találnak kedvükre való fesztivált, akik bár szeretik jól érezni magukat, de ez nem egyelő az ájulásig való ivászattal. Ilyen például a Happy Place az Egyesült Királyságban, amelynek célja, hogy a résztvevők megtalálják belső boldogságukat.

Jóga
Csoportos Jógaóra A Menő / Fotó: Telluride

Az egyik legnagyobb zenei fesztivál, a Glastonbury Fesztivál is felfigyelt az újhullámos fesztiváljárókra, és igyekszik kielégíteni az ő igényeiket is. Így eshet meg, hogy a helyszínen kialakítottak egy wellness részleget is, akárcsak a Latutude éves fesztiválon, Suffolkban. A Meadows in the Mountains Bulgáriában eleinte 50 résztvevővel számolt, idén 3 500 ember érkezett a fesztiválra, ahol a jóga órák mellett meditálhatnak is a fesztiválozók, vagy jelentkezhetnek különleges sámán szertartásra.

Annyira sokan mondták le a fellépéseket, hogy inkább lefújták az egész Woodstockot

A jegyárusokat és részvényeseket arról értesítették szerda reggel, hogy a nehézségekkel küzdő fesztivált nem fogják megrendezni – olvasható a oldalán. Kedden vált ismertté vált, hogy Miley Cyrus lemondta fellépést, és így tettek korábban számos más fellépők is, köztük Jay-Z, aki a zárókoncertet adta volna a híres woodstocki fesztivál 50.

A 20 és 30 év közötti fiatalok, akik nagyrészt kiteszik a fesztiválok létszámát, már nem rajonganak az egészségtelen szokásokért, mint például az alkoholfogyasztásért. Amit év közben tartanak, például a futást, a jógát vagy a meditációt, ugyanúgy betartják a fesztiválok napjain is. A RunFestRun a futást és a zenét egyesíti, a már említett Meadows in the Mountains, a Love Trails vagy a Soul Circus fesztiválok pedig szintén a jólétet és a bulizást elegyítik. Mivel a népszerűségük nemhogy csökkenne, hanem évről évre nő, bizonyítja, hogy a mai fiataloknak igenis számít a testi és lelki egészség, amelyet kár lenne nem támogatni.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet