Fesztivál Nagy-Britannia zenei fesztiváljai már idén leszámolnak a műanyaggal

Nagy-Britannia zenei fesztiváljai már idén leszámolnak a műanyaggal

Promóció

Még mindig túl sok az egyszer használatos műanyag, aminek legnagyobb melegágyai a fesztiválok. Az Egyesült Királyság ezt nem szeretné tovább támogatni, ezért eleget tesz a szórakoztatóiparban utazó Live Nation nevű cégnek. Ők ugyanis 2021-ig szeretnék végleg megszüntetni a műanyagot a fesztiválokon.

Promóció
- Advertisement -

Reading, Leeds, Wireless és a Download fesztiválok mind együttműködnek a Live Nation felhívásával. E szerint 2021-ig beszüntetnék az egyszer használatos műanyagot a koncerteken, 2030-ig pedig nulla hulladéktermelést szeretnének elérni. Michael Rapino, a cég elnöke elmondta, hogy a Live Nation évente 35000 koncertet és fesztivált biztosít az embereknek, és a jövőben olyan élőzenei élményt adnának, amely védi a bolygónkat.

Túl sok ember, túl sok műanyag / Fotó: AMP Live

Rapino és csapata a világ fellépőhelyeit a megoldás részeként használnák fel, miután az éghajlati változások egyre súlyosabb károkat okoznak. Mivel a Live Nation világszerte jelen van, új fenntarthatósági normákat állítanának fel eseményeiken. A terv érinti a brit fesztiválok többségét, köztük a Wilderness-t, a Parklife-ot, valamint a Great Escape-et. De beletartozik Írország Electric Picnic fesztiválja. 2018-ban a Független Fesztiválok Szövetsége (Association of Independent Festivals) elindította a Drastic on Plastic-kampányt, melynek 61 tagja ígéretet tett, hogy 2021-ig megszüntetik az egyszer használatos műanyagokat a helyszíneken.

Te is kész voltál a tavalyi elviselhetetlen hőségtől? Nem véletlenül!

Az amerikai légköri és óceáni éghajlati jelenségekkel foglalkozó szervezet jelentése szerint 2017 a valaha volt legmelegebb évek egyikeként vonul be a történelembe. A globális felmelegedés megolvasztja a sarkvidékeket, felmelegíti az óceánokat, megemeli a tengerszintet és hozzájárul az extrém időjárás kialakulásához.

Ebben olyan üzletláncokat is felkértek partnerként, mint a Tesco vagy az Argos, akiket arra kérnek, hogy ne adjanak el egyszer használatos sátrakat például. A kezdeményezések tükrözik a kormány azon terveit, amelyeket 2020-tól szeretne bevezetni. Ebbe beletartozik az egyszer használatos műanyag italkeverők betiltása, valamint a szívószálak értékesítésének tilalma. Remélik, hogy az óceánok szennyezését ezzel képesek mérsékelni valamennyire. Remélhetőleg, nálunk is hamarosan bevezetik a tilalmat a fesztiválokon.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3