Régóta állt szerződésben az ATV Csoporttal, ám december 15-én, kedden felbontották azt Fiala János műsorvezetővel. A Civil a pályán következő adását már nem ő vezeti.

7 éve vezetett műsort az ATV-n

Fiala János újságíró-műsorvezető távozik az ATV Csoporttól – számoltunk be a mai nap róla. A Fiala és a Civil a pályán szerkesztője közötti többhetes konfliktus miatt a csatorna és Fiala úgy döntött, hogy útjaik elválnak egymástól. 

Fiala Janos Atv Tavozas Oka Civil A Palyan
Fiala János Műsorvezető / Fotó: Valuska Gábor

Az újságíró 2013 óta vezetett műsort az ATV-n.

"Sok lúd disznót győz"

Fiala a Telex kérdésére azt mondt: amikor megkapta a Civil a pályánt, annyi elvárás volt felé, hogy hozzon nézőket, így ugyanúgy vezette, mint a rádiós műsorát, és a vendégekkel is hasonló módon beszélgetett.

Kapcsolódó cikk

„Nem úgy beszélgettem velük, mint ahogy az ATV többi műsoraiban. Ezt előbb-utóbb egyre többen felpanaszolták. (…) Hogy az ő komfortfokozatukat ilyen mértékben kezdem ki, nem gondoltam, hogy nekem ezzel törődnöm kell. És hát sok lúd disznót győzött” – mondta. Úgy érzi, nincs mit megbánnia, de az ATV ellen sincs egy rossz szava sem.

Egy kritikai éllel vezettem a műsort, ami egy idő után túllépett egy bizonyos határt. (...) De én nem gondoltam, hogy kedves kell, hogy legyek, az legyen a stewardess

– tette hozzá.

Volt alkudozás is, mindhiába

Kért egy cserelehetőséget, esetleg egy saját műsort, amire nem volt lehetőség. Azt mondta a hírportálnak, hogy ezzel a redukált bizalommal már nem tudott visszamenni a rádióhoz, mert nem tud olyan körülmények között dolgozni, hogy nem tudja, mikor inog meg a belé vetett bizalom.

Kapcsolódó cikk

Egyelőre nem mondta meg, hogyan tovább.

Meglátjuk, mit dob majd a gép, Sipos után szabadon

– zárta mondandóját Fiala

A Civil a pályán című műsort szombaton már más vezeti, a Keljfel Jancsi! pedig december 22-ig lesz hallható és látható a Spirit Fm-en és az ATV Spiriten.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet