A koronavírus-járvány ugyan a négy fal közé kényszerítette a szingapúri fotósokat is, de ők az új helyzetből kihozták a legtöbbet, saját hálószobájukat használják stúdiónak.

A kreativitást nem lehet karantén alá vonni

Szingapúr sem kivétel a koronavírus-járvány okozta nehézségek alól, lakóit is sújtják a kényszerű bezártságra és a szociális távolságtartásra vonatkozó intézkedések. Noha a pandémia kezdetén Szingapúrt mintaországnak kiáltották ki, úgy tűnik, elveszítette a második hullámmal ezt a címet. Sőt, elveszítette a kontrollt a járvány felett.

Faiyaz
/ Fotó: Faiyaz

Az önkéntes karanténoknak sincs még vége, ezért az ország fiatal fotósai kreatív módon használják ki a lehetőséget, írja a ViceAdrienne Salinger In My Room: Teenagers in Their Bedrooms (A szobámban: tinédzserek a hálószobáikban) című ikonikus könyvből és Ryan McGinley Mirror (Tükör) fotósorozatából inspirálódva készítették el saját portréikat.

A fizikai kontaktus felértékelődik

A fotográfus és kreatív igazgatóként dolgozó Faiyaz arra használja a bezártságot, hogy befelé fordulva rendbe tegye belső világát és megtanuljon önmagára figyelni. Emellett fontosnak tartja a mindennapi rutint és a napirendet. Számára az otthon nem helyhez kötődik, hanem azokhoz az emberekhez, akik fontosak számára.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szeretnék az emberi érintés és intimitás eszményében elmélyülni. Annak ellenére, hogy a fizikai kapcsolat egy alapvető emberi szükséglet, sokan eddig figyelmen kívül hagyták fontosságát[/perfectpullquote]

– vélekedik. Lenne Chai fotográfus általában nem szereti magát fényképezni, tehát a szelfik készítése egy új kihívást jelentett a számára. A karanténban töltött időt ambiciózus terve megvalósítására szánja. Több fotóssal összefogva szeretne létrehozni egy oktatási alapot, ahol fiatal fotósokat tanítanak, ezzel fejlesztve országuk kreatív iparát.

https://www.instagram.com/p/B_RWNVIFRdd/?utm_source=ig_web_copy_link

A fotósként, művészként és íróként is tevékenykedő Charmaine Poh számára az otthon fogalma egyet jelent a szabadsággal. Úgy gondolja, hogy ebben a helyzetben át kell gondolni, mit is jelent a növekedés, és hogyan lehet ezt fenntartható módon elérni. A bezártság után legszívesebben embereket szeretne majd fényképezni.

https://www.instagram.com/p/B_RdQoaHcZQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Elsa Wong számára a bezártság megmutatta, hogy a mindennapi életben mennyire fontosak az együttműködések és az interakciók.

Elsa Wong
/ Fotó: Elsa Wong

Az önarcképes gyakorlatok pedig emlékeztették arra, hogy gyakorlatilag bármilyen helyen képes megtalálni a témát és fényképezni. Folyamatosan készíti és szerkeszti a fotókat. Új technikákat talált azáltal, hogy jobban rákoncentrál a témákra. A családtagjai szerte a világban élnek, és nagyon hiányoznak a számára, ezért a karantén után szeretne róluk portrékat készíteni.

Drónfotók mutatják, hogy élik meg a karantént a litvánok

A koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén és a társasági távolságtartás sok más szakmához hasonlóan a fényképészek munkáját is ellehetetleníti: ha nem lehet emberekkel találkozni, az azt jelenti, hogy elmaradnak a fotózások. Cristian Monaco (32 éves orvos): Mi eddig nagy társasági életet éltünk a barátainkkal. Most komolyan át kellett szervezni az életünket, a munkánk miatt is.

Mohammad Izzadely a többi művészhez hasonlóan megpróbálja élvezni a bezártság adta lehetőségeket. Rádöbben arra, hogy a környezet mennyire befolyásolja a munkáját, szeret öltözködni így portréinak ez az egyik alaptémája.

Mohammad Izzadely
/ Fotó: Mohammad Izzadely

A bezártság után tervei szerint legjobb barátjáról szeretne majd néhány fotó készíteni, amit már régóta terveznek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.