Követem Média 9 évig ismét totális Fidesz-uralom várható a Médiatanácsban

9 évig ismét totális Fidesz-uralom várható a Médiatanácsban

A kormánypárti többség kedden 134 szavazattal megválasztotta a Médiatanács új tagjait: Hankiss Ágnest, Budai Lászlót, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt. Vagyis a Fidesz újabb 9 évre kizárólag a saját embereivel tölti fel a legnagyobb hatalmú magyar médiaügyi döntéshozó fórumot, írja a 444 az MTI-re hivatkozva.

Megszavazta a Parlament

- Advertisement -

Hankiss Ágnest, Budai Lászlót, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt jelölte a Médiatanácsba az Országgyűlés eseti bizottsága hétfőn – tudatta Halász János, a testület fideszes elnöke közleményben az MTI-vel hétfőn.

A jelölésre azért volt szükség, mert lejárt a Médiatanács négy tagjának kilencéves mandátuma – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság elnöke.

Íme, a Médiatanács tagjai / Fotó: 444

Az eddigi négy tag megbízatása még októberben járt le, emlékeztet a Media1. Ezt megelőzően, még szeptemberben az ellenzéki összefogás egységes kiállással megpróbált tagokat jelölni a Médiatanácsba (köztük volt Urbán Ágnes egyetemi docens, a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársa is). Azonban akkor a Fidesz a Médiatanács tagjait jelölőbizottság működését megakadályozta. A Médiatanács volt tagjai ezután is betöltötték a pozíciót.

Ők a leköszönő tagok

Médiatanács leköszönő tagjaiAuer JánosKollarik TamásKoltay András és Vass Ágnes (valamint a 2013 áprilisában elhunyt Szalai Annamária volt NMHH-elnök) 2010. október 12-én tették le 9 éves megbízásukra vonatkozó esküjüket a parlamentben. Karas Monika, az elnök mandátuma még nem jár le, hiszen őt Szalai Annamária halálát követően választották meg 9 évre.

A Médiatanács az elmúlt években számos alkalommal járult hozzá a magyar média sokszínűségének drámai léptékű csökkenéséhez, írja a Media1.

A Media1 azt írja, a grémium tagjai több alkalommal a hatályos törvényeket sajátosan értelmezve (sokszor figyelmen kívül hagyva) segítették a Fidesz-KDNP egyre nagyobb térnyerését a magyar médiapiacon, illetve akadályozták a kormánnyal kritikus, valamint tőle független médiumok működését, fennmaradását.

A Médiatanács bejárata / Fotó: Radiosite

A lap megjegyzi, hogy több, népszerű rádiót némított el a fideszes Médiatanács, mint például a Music FM-t és a Class FM-t. Több rádiós pályázat esetében egyértelműen, írja a Media1, visszaélések, törvénytelenségek történtek – Békéscsabán, Pécsen, Velencén.

Sőt, még Szalai Annamária irányítása alatt a Médiatanács megpróbálta elnémítani a kormánykritikus Klubrádiót is. Azonban a bíróságon a rádió meg tudta akadályozni ezt.

És hamarosan a Civil Rádió is elnémulhat, mert elveszi a frekvenciáját a testület.

Támogatta a KESMA-t

Az RTL Magyarország és a Central Digitális Média Kft. közötti 30 százalékos befektetés létrejöttét megakadályozta a Médiatanács.

Teljesen felszámolhatják a már most is központosított, kormányközelbe került megyei lapokat

A már eddig is központosított megyei lapokat felszámolhatják, mondta több érintett lap munkatársa és vezetője is a Népszavá nak. A lapnak az egyik alkalmazott elpanaszolta, hogy amikor az egyik női mosdóban elromlott a villany, ki kellett volna hívni egy szerelőt. A lapvezetés viszont nem tett semmit napokig, mert még nem kapták meg “fentről” a hozzájárulást.

A fideszes Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, azaz a KESMA létrejöttét viszont támogatta, amely körülbelül félezer médiaterméket olvasztott egybe.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

A legfontosabb Van Gogh-potré az első pszichotikus rohama után készült

A különleges alkotás 1889-ben készült, mikor a művész pszichózisa miatt többször is kezelésre szorult.

A műkincsrablók bevallották, hogyan lopták el Gustav Klimt festményét

Két férfi bevallotta, hogy ellopta egy olasz galériából, majd később visszavitte oda Gustav Klimt Bildnis einer Frau (Egy hölgy arcképe) című festményét.

Kirúgták a 168 Óra munkatársát, aki főnökei tudta nélkül hozott le egy cikket

A 168 Óra megszüntette annak az újságírójának a munkaviszonyát, aki a lap vezetésének engedélye nélkül az online felületükön közzétette a Kivették Adrienn petevezetékét a miskolci kórházban, de ezt csak három évvel később, mástól tudta meg című cikket.

Rubint Réka két posztban is megpróbálta védelmébe venni Schobert Norbit

A fitneszguru felesége, Rubint Réka két posztban reagált az őket ért vádakra.

Adam Sandler “adamsandleresen” reagált arra, hogy mellőzték az Oscar-jelöltek közül

Adam Sandler a Csiszolatlan gyémánt című filmbeli alakítását nem méltatta az Akadémia.

ez is érdekeltéged
<3