A kormánypárti többség kedden 134 szavazattal megválasztotta a Médiatanács új tagjait: Hankiss Ágnest, Budai Lászlót, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt. Vagyis a Fidesz újabb 9 évre kizárólag a saját embereivel tölti fel a legnagyobb hatalmú magyar médiaügyi döntéshozó fórumot, írja a 444 az MTI-re hivatkozva.

Megszavazta a Parlament

Hankiss Ágnest, Budai Lászlót, Meszleny Lászlót és Szadai Károlyt jelölte a Médiatanácsba az Országgyűlés eseti bizottsága hétfőn – tudatta Halász János, a testület fideszes elnöke közleményben az MTI-vel hétfőn.

A jelölésre azért volt szükség, mert lejárt a Médiatanács négy tagjának kilencéves mandátuma – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság elnöke.

Fideszes Médiatanács Tagok
Íme, A Médiatanács Tagjai / Fotó: 444

Az eddigi négy tag megbízatása még októberben járt le, emlékeztet a Media1. Ezt megelőzően, még szeptemberben az ellenzéki összefogás egységes kiállással megpróbált tagokat jelölni a Médiatanácsba (köztük volt Urbán Ágnes egyetemi docens, a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársa is). Azonban akkor a Fidesz a Médiatanács tagjait jelölőbizottság működését megakadályozta. A Médiatanács volt tagjai ezután is betöltötték a pozíciót.

Ők a leköszönő tagok

Médiatanács leköszönő tagjaiAuer JánosKollarik TamásKoltay András és Vass Ágnes (valamint a 2013 áprilisában elhunyt Szalai Annamária volt NMHH-elnök) 2010. október 12-én tették le 9 éves megbízásukra vonatkozó esküjüket a parlamentben. Karas Monika, az elnök mandátuma még nem jár le, hiszen őt Szalai Annamária halálát követően választották meg 9 évre.

A Médiatanács az elmúlt években számos alkalommal járult hozzá a magyar média sokszínűségének drámai léptékű csökkenéséhez, írja a Media1.

A Media1 azt írja, a grémium tagjai több alkalommal a hatályos törvényeket sajátosan értelmezve (sokszor figyelmen kívül hagyva) segítették a Fidesz-KDNP egyre nagyobb térnyerését a magyar médiapiacon, illetve akadályozták a kormánnyal kritikus, valamint tőle független médiumok működését, fennmaradását.

Fideszes Médiatanács Tagok
A Médiatanács Bejárata / Fotó: Radiosite

A lap megjegyzi, hogy több, népszerű rádiót némított el a fideszes Médiatanács, mint például a Music FM-t és a Class FM-t. Több rádiós pályázat esetében egyértelműen, írja a Media1, visszaélések, törvénytelenségek történtek – Békéscsabán, Pécsen, Velencén.

Sőt, még Szalai Annamária irányítása alatt a Médiatanács megpróbálta elnémítani a kormánykritikus Klubrádiót is. Azonban a bíróságon a rádió meg tudta akadályozni ezt.

És hamarosan a Civil Rádió is elnémulhat, mert elveszi a frekvenciáját a testület.

Támogatta a KESMA-t

Az RTL Magyarország és a Central Digitális Média Kft. közötti 30 százalékos befektetés létrejöttét megakadályozta a Médiatanács.

Teljesen felszámolhatják a már most is központosított, kormányközelbe került megyei lapokat

A már eddig is központosított megyei lapokat felszámolhatják, mondta több érintett lap munkatársa és vezetője is a Népszavá nak. A lapnak az egyik alkalmazott elpanaszolta, hogy amikor az egyik női mosdóban elromlott a villany, ki kellett volna hívni egy szerelőt. A lapvezetés viszont nem tett semmit napokig, mert még nem kapták meg “fentről” a hozzájárulást.

A fideszes Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, azaz a KESMA létrejöttét viszont támogatta, amely körülbelül félezer médiaterméket olvasztott egybe.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.