Nézem Film Brad Pitt, George Clooney és Alfonso Cuarón is tiltakozik...

Brad Pitt, George Clooney és Alfonso Cuarón is tiltakozik a Filmakadémia Oscar-döntése ellen

Promóció

Az Akadémia az időkorlátok betartása érdekében négy Oscar-díj kategóriát a reklámok alatt szeretne kihirdetni. Nyílt levélben tiltakoznak a színészek, rendezők, operatőrök és további filmkészítők a döntés ellen.

Promóció
- Advertisement -

Az idei Oscar-gála már most sem maradt drámamentes. Szinte az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, mi lesz a házigazdával, most pedig a hírességek nyílt levélben sürgetik a Filmakadémiát, vonja vissza döntését. A díjátadót az ABC közvetíti. Ha az Akadémia nem tesz eleget a tiltakozók kérésének, az adás reklámideje alatt fogják kiosztani négy kategória díját.

A gyerekgyilkosságról szóló filmet jelöltek Oscar-díjra, a szülők felháborodtak

Lambe a 30 perces filmdrámát a rendőrségi jegyzőkönyvek, a két gyermekkorú elkövető, Jon Venables és Robert Thompson kihallgatásairól készül eredeti magnófelvételek alapján készítette el. A két tízéves fiút 1993-ban egy liverpooli bevásárlóközpontból édesanyjától csalták el és egy vasúti töltésen brutálisan megkínozták, majd agyonverték a kétéves James Bulgert.

A nyílt levél szerint a kategóriák reklámidőbe szorítása sértés azokra nézve, akik az életüket szentelték a filmipar szakmáiba. A rendezők közül többek között Alfonso Cuarón, Christopher Nolan, Michael Mann és Alejandro G. Inarri, a színészek közül pedig George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro, Elizabeth Banks és Peter Dinklage is aláírták már a levelet. A teljes levél az aláírók listájával együtt itt olvasható.

A tervek szerint idén a legjobb operatőr, vágás, rövidfilm és smink kategóriákat osztanák ki a reklám alatt. A műsoridő rövidítése miatt egy forgórendszert szeretnének kialakítani. Minden évben négy kategória kiosztása történne a közvetítés idején kívül, a díjazottak köszönőbeszédét pedig később játszanák le az adásban.

Négyből három nem színészi Oscar-jelölés férfié, több kategóriában nincs nő

A Jane Fonda, Robin Morgan és Gloria Steinem által 2005-ben alapított Women’s Media Center tanulmánya mutatta ki, a nem színészeknek járó Oscar-díjak jelöltjeinek csupán 25%-át teszik ki nők. Öt kategóriában nem hirdettek egyetlen női jelöltet sem. A legjobb rendező, operatőr, vizuális effektusok, eredeti filmzene és vágás díjakat egész biztosan férfiak vihetik majd haza.

A Filmakadémia levélben biztosította a tagokat, minden kategória jelöltjeit és díjazottjait egyenlően értékelik. Ez nem is lesz másként prezentálva az átadón. A kategóriák érintettjei önként jelentkeztek, hogy ők legyenek az elsők, akik műsoridőn kívül kapják meg a szobraikat. A The Hollywood Reporter forrásai szerint egy az új formátumról készült videót is mutattak nekik. Tiszteletteljesként írták le, többnyire csak a színpadhoz való sétálás maradt le belőle.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3