A filmek jelenetein olyan sok munka folyik, mielőtt megszületik a végső alkotás, hogy meglepőnek tűnik, mennyi baki marad a vászonra kerülő filmben. Legyen szó akár a képben maradt stábtagokról vagy az ottfelejtett kávéspoharakról, ha egyszer észrevetted őket, már nem tudod nem látni.

Merlin

Ha elég közelről nézed a BBC Merlin sorozatának egyik jelenetét, kiszúrhatsz egy vizes palackot Sir Leon előtt az asztalon – emelte ki a Bright Side.

Filmes Bakik Merlin

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

Az Ocean’s 8 jelenetében, amikor Rihanna egy férfi irodájának élő vetítését nézi, a szemfüles néző észreveheti, hogy a fájl neve jpeg végződésű. A jpeg fájlok képeket jelölnek, nem videókat vagy élő közvetítéseket.

Filmes Bakik Oceans 8

Harry Potter és a Titkok Kamrája

A Harry Potter és a Titkok Kamrája című film párbaj-jelenetében feltűnik egy operatőr a háttérben.

Filmes Bakik Harry Potter És A Titkok Kamraja

Gladiátor

A Gladiátor készítői biztosan megfeledkeztek róla, hogy nem voltak gázpalackok az ókori Rómában.

Filmes Bakik Gladiator

Top Gun

Ki ne emlékezne a Top Gun jelenetére, amelyben a két repülő majdnem érinti egymást? Valójában a repülők ilyen közelsége nem történhetne meg, a hátsó részek összeütköztek volna.

Filmes Bakik Top Gun

Mátrix

A Mátrix egyik jelenetében láthatjuk Neo-t és Morpheus-t egy ajtókilincs tükröződésében. Azonban a letakart kamera lencséje is látható.

Filmes Bakik Matrix

Bohém Rapszódia

A Bohém Rapszódia egyik jelenetében Brian May egy csapatnak tanítja a legújabb, We Will Rock You című dalát. A filmben ez 1980-ban történik, míg a valóságban a dal 1977-ben jelent meg.

Filmes Bakik Bohem Rapszodia

Micsoda nő!

Julia Roberts reggelije meglehetősen változatos a Micsoda nő!-ben. Annyira változatos, hogy az egyik képen még egy croissant-t, másikban már palacsintát majszol.

Filmes Bakik Micsoda No

Superman

Bár köztudott, hogy a szuperhős tud repülni, úgy tűnik, Superman köpenye is ellenáll a gravitációnak. Egy jelenetben, amikor Superman vízszintesen lebeg egy ablak mögött, a köpenye is követi a vonalát, holott a gravitációnak le kellett volna húznia azt.

Filmes Bakik Superman

A sötét lovag – Felemelkedés

A The Gotham Times úgy tűnik, nem vett fel elég szemfüles korrektort. Az A sötét lovag – Felemelkedésben látható újságban elírták a rablás (heist) szót, és úgy tűnik, senki sem vette észre.

Filmes Bakik Sotet Lovag

Bosszúállók

A Scarlet Johansson által alakított Fekete Özvegy kétségtelenül nagy harcos, de senki sem gondolta, hogy már önmagában a haja is egy gyilkos fegyver. A Bosszúállók jelenetében, amiben Johansson egy székhez kötözve, a feje hátravetésével próbálja megütni a mögötte állót. Csak a haja ér hozzá a férfihez, az mégis összeesik.

Filmes Bakik Bosszuallok

Titanic

Amikor Rose visszamegy a süllyedő hajóra, hogy megmentse Jacket, betör egy üveget, hogy kivehesse a vészhelyzetre tartott fejszét. Először úgy tűnik, hogy az üvegszilánkok leestek, de a következő jelenetben már újra a helyükön vannak.
Filmes Bakik Titanic

Terminátor 3. – A gépek lázadása

Bár ezt nagyon nehéz észrevenni, amikor a főhősök felszállnak egy N3035C névre hallgató repülőre. Viszont, amikor a gép a levegőben van, a név N3973F-re változik.

Filmes Bakik Terminator

Django elszabadul

Quentin Tarantino Django elszabadul című filmje az amerikai polgárháború előtt játszódik. A főhős több jelenetben visel napszemüveget, annak ellenére, hogy a napszemüvegek még évtizedekig nem voltak elérhetőek az Egyesült Államokban.

Filmes Bakik Django Elszabadul

Pókember

Amikor Peter Parker először fedezi fel hálóvető képességeit, összetör egy lámpát. Egy jelenettel később azonban a lámpa ugyanott áll, sértetlenül.
Filmes Bakik Pokember

Harry Potter és az Azkabani Fogoly

A jelenetben, amikor Harry és Hermione visszautaznak az időben, és elbújnak Hagrid sütőtökei mögé, látszódik a hordozható mikrofonjuk a pulóvereik alatt.
Filmes Bakik Harry Potter Es Az Azkabani Fogoly

Bosszúállók

A Bosszúállók egyik harcjelenete közben Amerika kapitányt lövés éri a felső testén, ami megégeti a ruháját is. A következő jelenetben a ruha egy kisebb vágást leszámítva az oldalán, teljesen sértetlen.

Filmes Bakik Bosszuallok 2

További filmes bakikért kattints ide vagy ide!

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet