Több munka van a filmes ételekben, mint gondolnánk
A Bright Side csapata 10 érdekességet gyűjtött össze a filmjelenetekben használt ételekről.
Erre szakosodott szakemberek készítik
Kutatómunka előz meg mindent
Mindig nagy mennyiségre van szükség
Szinte mindig ehető a kellék
Azért megesik, hogy műkajával dolgoznak
Kerülik a pazarlást
A színészek egészségére is nagyon figyelni kell
Olyan fogásokkal is elő kell állni, ami nem is létezik
A filmjelenetek ételei sokszor rengeteg kreativitást is igényelnek. Főleg, ha a cselekmény a jövőben vagy egy teljesen másik bolygón játszódik. Ezeknél a fogásoknál fontos, hogy hihető legyen a néző számára, de ügyelni kell az ízre, textúrára és a prezentációra is.
Rengeteg felszerelésre van szükség
A forgatókönyvben szereplő ételeket még a színészek étrendjéhez is igazítani kell
A forgatás megkezdése előtt a food stylistnak fel kell mérnie az össze színész étrendjét. Az ételallergiákat, a szerephez szükséges diétákat és a színészek személyes döntésén alapuló étkezési preferenciáit is észben kell tartani. Például előfordul, hogy a forgatókönyv szerint a karakter tükörtojást eszik, de a színész vegán. A molekuláris gasztronómia segítségével állítanak elő olyan fogást, ami megszólalásig hasonlít a tükörtojásra, de valójában mangóból és tofuból készül.
Miért lövik le a lényeget és mutatnak olyan sokat a filmelőzetesek?
Az előzetesek vágásakor a lehető legnagyobb reakciót akarják kiváltani a közönségből, és az a cél, hogy a néző tudja, ez a film más lesz, mint amit valaha látott.