18+: 5+1 titok a filmes szexjelenetkről, amiről senki sem beszél

Lehet, hogy egyszerűnek, természetesnek és erotikusnak tűnnek, de valójában durván kemény munka áll mögöttük. Most lerántjuk a leplet arról, hogy mi minden szükséges ahhoz, hogy egy felvétel olyan lehessen, amilyennek mi is látjuk – írja a Noizz.

Gondoljatok csak bele: a színészeknek úgy kell eljátszaniuk a kamera előtt, hogy teljesen be vannak indulva a rajtuk fekvő idegenre, hogy közben fények, kamerák és még több idegen veszi őket körbe. Ráadásul ezek az emberek mind árgus szemekkel figyelik őket, hogy közbelépjenek, amint valami nem stimmel.

És hiába, hogy ez a munkájuk, azért nem lehet túl kényelmes ez a számukra, éppen ezért a filmezés hosszú évtizedei alatt számtalan trükköt kitaláltak, amivel egy kicsit megkönnyíthetik a folyamatot.

Most ezek közül árulunk el néhányat!

#1 Pontosan meghatározott mozdulatok

Egyes rendezők ragaszkodnak hozzá, hogy minden pontosan a forgatókönyv szerint történjen, és ebbe beletartoznak a túlfűtött, romantikus jelenetek is. Azaz előre elpróbálják az egészet lépésről lépésre, egészen a legapróbb részletekig.

01Logistics2 Articlelarge
Egyes Rendezők Ragaszkodnak Hozzá, Hogy Minden Pontosan A Forgatókönyv Szerint Történjen / Fotó: The New York Times

#2 Szemérem-tapaszok

A színészek is csak emberek, akik gyakran szégyellősek. Éppen ezért, ha egyes intim testrészeik egy képen nem látszanak, akkor a legtöbb esetben szemérem-tapaszokkal letakarják azokat, legalábbis addig, amíg lehet.

Szexnaplót vezetett kalandjairól a férjezett, gyermekes stewardess: per lett belőle

Egy négygyermekes anyuka részletes naplót vezetett utazásai során folytatott szexuális kalandjairól. Ezzel több baj is volt, egyrészt az, hogy volt férje, másrészt pedig az, hogy légiutas-kísérőként főként a kollégáival voltak kalandjai a repülőkön, szállodákban és pihenőszobákban. A titkos napló pedig nem volt olyan nagyon letitkosítva, így a nő férje megtalálta, és haragjában nyilvánosságra hozott egy-két részletet.

#3 CGI és dublőrök

Ha egy színész nem egyezik bele, hogy néhány képsoron meztelenül szerepeljen, akkor a film készítői egy dublőrrel helyettesítik, esetenként pedig – ha az arcnak is látszódnia kell – CGI-jal oldják meg a dolgot. Az, hogy mikor melyiket látjuk, jó eséllyel csak akkor derül ki, ha valamelyik színész(nő) vagy a stáb egyik tagja kiszivárogtatja.

Vnytb0M
Az, Hogy Mikor Melyiket Látjuk, Jó Eséllyel Csak Akkor Derül Ki, Ha Valamelyik Színész(Nő) Vagy A Stáb Egyik Tagja Kiszivárogtatja / Forrás: Giphy

#4 Zárt jelenetek

A színészek nincsenek egyszerű helyzetben, hiszen számtalan ember figyeli őket, miközben szexet imitálnak. Éppen ezért találták ki a “closed sets” megoldást, amikor csak azok maradnak bent a jelenet közben, akiknek elengedhetetlenül fontos. Így talán egy kicsit kevésbé kellemetlen, de azért ez is legalább 6-7 embert jelent.

1491310819197263958
A Színészek Nincsenek Egyszerű Helyzetben, Hiszen Számtalan Ember Figyeli Őket / Forrás: Giphy

#5 Szó sincs valódi érzelmekről

A profik elmondása szerint az ilyen jelenetek közben egyáltalán nincsenek beindulva, hiszen ez számukra csak egy munka (a sok közül), amit el kell végezni. Ennyi, és semmi több. Hát, elég illúzióromboló!

+1 A meztelenség és a szexuális jellegű cselekedetek pontos mértéke és mikéntje hosszú tárgyalások során alakul ki a filmet megelőzően. Nagyon romantikus!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból