Nézem Film Filmet forgatnak Tupac életéről – Előzetes | VIDEÓ

Filmet forgatnak Tupac életéről – Előzetes | VIDEÓ

Promóció

Tupac Amaru Shakur, művésznevén 2Pac és Makaveli amerikai rapper és színész. Albumai több mint 75 millió példányban keltek el világszerte, 2010-es adatok szerint. A Rolling Stone magazin 86. helyre rangsorolta a Minden idők legnagyszerűbb előadói listáján. És 21 évvel halála után lehetőségünk nyílik megnézni a róla készült filmet.

Promóció
- Advertisement -

Legtöbb dalszövege az erőszakkal teli gyermekkoráról, a gettó nehézségeiről, a rasszizmusról, társadalmi problémákról vagy éppen más rapperekkel való nézeteltéréseiről szól. Karrierjét roadként kezdte, de volt háttértáncos, valamint MC volt a Digital Underground nevű alternatív hiphopcsapatban.

Rokonai nagy része – köztük édesanyja és édesapja – tagja volt a Fekete Párducok nevezetű radikális csoportnak. Ő volt az egyik főszereplője a keleti- és nyugati-parti rapperek között kialakult konfliktusnak, miután összetűzésbe került Notorious B.I.G.-vel és kiadójával, a Bad Boy Records-szal.

1996. szeptember 7-én, Las Vegasban meglőtték, a Southern Nevada University Medical Centerbe szállították, ahol hat nappal később, szeptember 13-án elhunyt.

A film az All eyez on me címet viseli, amely reflektál a negyedik, az 1996. február 13-án, a Death Row Records és az Interscope Records gondozásában kiadott stúdióalbumára. Az albumra hivatkoztak már úgy is, mint az 1990-es évek hiphopjának megkoronázása. Az Allmusic szerint:

Annak ellenére, hogy vitathatatlanul vannak az albumon töltelékszámok, de még így is 2Pac egyik legjobb lemeze, amit elkészített.

– írják.

Nyáron kerül a mozikba a minden idők leghíresebb rapperéről szóló életrajzi film, amivel már nagyon adós volt a filmművészet. A bő 20 éve, 1996 szeptemberében meggyilkolt Tupac Shakurt a mai napig hatalmas kultusz övezi. Művész, költő és forradalmár volt egy személyben, ahogy a róla szóló film előzetese is bemutatja.

A Benny Boom rendezésében készülő produkcióról egyelőre annyit tudni, hogy a Tupac édesanyját megformáló Danai Gurira (a The Walking Dead Michonne-ja) mellett főként ismeretlen színészek alkotják a film szereplőgárdáját. Magát Tupacot például a teljesen kameraszűz, de a rapperre kétségtelenül hasonlító Demetrius Shipp Jr. alakíthatja.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3